K seji parlamentarnega odbora o preimenovanju praznika

April 9, 2019
Posted in News, Novice
April 9, 2019 Alenka

Idiotizem in lezenje v rit nekaterih naših poslancev in vlade odmeva!

Izdajalci nam krojijo zgodovino in usodo, vlada pa vse skupaj potrjuje, pa čeprav ima v skoji skupini tako velikega mednarodnega in ustavnega pravnika kot je Cerar! 

Tole smo prejeli mi, pa je dobro, da se še kdo pouči! 

K seji parlamentarnega odbora o preimenovanju praznika vrnitve Primorske (3. 4. 2019) 

Človek, ki doživi pet držav, sedem režimov, svetovno vojno (ena je menda dovolj …), za nameček podivjano revolucijo in za sklepni intermezzo še “bratovsko agresijo”, je – upam si trditi – doživel dovolj, da mu – če je vso to “šolo” tudi preživel – o javnih in državnih rečeh ni treba soliti pameti, da je njegova “koža podplat že čez in čez”! 

Pa vendar človeka spreletava srh ob poslušanju prenosa seje parlamentarnega odbora, ki je pretresal predlog preimenovanja državnega praznika “Vrnitev Primorske k matični domovini”.  Strašljivo je poslušati izlive totalne državno pravne in internacionalne pravne ignorance – čeprav je tudi na tem področju, po desetletjih klavrnih izkušenj, človek in državljan vajen vsega hudega. 

Proces razgradnje vsega državnega, državljanske identitete in samozavesti, totalno ignoranco relevantnih pravnih stanj, so “izvoljenci” (v narekovaju zato, ker skladno s 7. členom ZVDZ sploh nimajo mandata!) tokrat kronali s sklepom, da spremenijo meddržavno pogodbo, ki jo je leta 1947 slovesno podpisalo enaindvajset (21 !!!) držav (dve od teh sta pristopili). 

Razlika med totalnim nacionalnim in internacionalnim idiotizmom in dosežki podalpske, k vzvodom odločanja prislinjene črede pri rušenju meddržavne pogodbe, registrirane pri United Nations, je le v tem, da je omenjeni idiotizem eksces, razgrajanje državno pravnih diletantov v Šentflorjanariji pa že sto let pravilo. In še, da česa takega v planetarni zgodovini ni mogoče srečati. Smo Krajnci, Štajerci, Korošci, Primorci in Prekmurci tudi v tem unikum? 

Človek s preizkušnjami, omenjenimi na začetku, ima gotovo pravico, da ne brodi po aktualni politični brozgi. Tudi z “preimenovanjskim dosežkom” si ne bo mazal rok. Dovolj je prebrati 11. člen mirovne pogodbe v originalu (od “vsepovsod odmeva pesem” koliko jezikov znajo Slovenci – bati se je, da slovensko bolj malo …), pa je več kot očitno, kakšno pobalinstvo si dovoli PARLAMENT Republike Slovenije: