24ur: Vprašanja in odgovori

April 7, 2022
April 7, 2022 Alenka

Novinar 24ur je na nas naslovil novinarska vprašanja, na katere je odgovore podal predsednik Zmago Jelinčič Plemeniti. Tako vprašanja kot odgovore objavljamo v celoti.

Kako komentirate odločitev Komisije, se z njo strinjate?

Odločitev Komisije je pristranska, saj je v popolnem nasprotju s proklamirano evropsko svobodo lastne odločitve. Bruseljski birokrati po komandi iz ZDA in deviantnih neomarksističnih evropskih gibanj so pripravljeni uničiti vse kar ni njim po godu.

Je ukrep komisije sorazmeren?

Ukrep sam po sebi ima sorazmernosti toliko kot so tega imeli Hitlerjevi protijudovski zakoni ali Stalinove prepovedi razmišljanja. Komisijo zagotovo zanima samo to kateri Soroševi organizaciji bodo podelili denar, ki so ga ukradli Madžarom.

Ali ima dejstvo, da je do odločitve Komisije prišlo zgolj dva dni po zmagi Viktorja Orbana na parlamentarnih volitvah, tudi kakšne druge politične implikacije?

Seveda, strah pred resnico in nacionalnim nabojem kateregakoli naroda je v evropski deviantni multi-kulti družbi izredno velik.

Med politiki, predvsem, ko je govora o Madžarski pa tudi Poljski, se v zadnjem času često pojavlja ideološko zaznamovana oznaka »iliberalna demokracija«. Zanima me, kako razumete to besedno zvezo? Ali obstaja več vrst demokracije?

Demokracija je samo tista, ki ljudem dovoljuje razmišljanje in delovanje do roba kjer posega v integriteto sogovornika. Omejevanje tega pa je evropsko pojmovanje demokracije, ki se uči iz Orwellovih romanov.

, ,