Draga članica, spoštovani član!

Še eno leto je naokoli in je smiselno narediti kratek pregled dogodkov in razmislek o delu v naslednjem letu.

Letošnje leto je prineslo v Sloveniji mnogo slabega, vendar tako se je večina Slovencev brez razmisleka z zaprtimi očmi odločila za pot nazaj. Seveda bo trajalo še dve leti in pol do spremembe, med tem pa nam bo šlo še na slabše. Vendar vsaj v Slovenski nacionalni stranki razmišljamo pozitivno in smo pripravljeni v tej smeri delovati še naprej. Čas in dogodki so pokazali, da je naša smer pravilna, tako za Slovence kakor za domovino. Marsikaj pa bo še potrebno narediti, predvsem pa da se bodo Slovenci prebudili iz prestrašenega sna in se zavedli da v tej deželi živimo Slovenci in da nam tistih več kot 300 tisoč tujerodnih in več 10 tisočev črnih ne more rezati kosa kruha. Ne nam, ne našim otrokom.

Prebujanje iz prestrašenega spanca bo hudo, ne čaka nas nič dobrega, saj se tudi v svetu zadeve čudno vrtijo. Gnila Evropska unija uničuje nacionalne narode, tako tudi Slovence, ki nam je ob pomoči domačih politikov predpisala izumrtje. Je pa vsaj ena svetla točka v Evropi, ki daje upanje. To je Ruska federacija, kjer sta spola samo dva, kjer je družina oče, mati in otrok. Za razliko od gnile EU, kjer je 76 spolov, kjer so poroke med homoseksualci in živalmi že predvidene, kjer so otroci zgolj igrača za pedofile. Slovenci se moramo zbuditi, moramo odvreči gnilobo, ki nas je začela prekrivati in ne dovoliti da nam slovenski rod izniči. Tujerodni, ki se ne prilagodijo našim normam in načinu življenja, mirno zaprosimo naj se vrnejo tja od koder so prišli, čeprav dvomim, da jih bodo v njihovih matičnih deželah sploh sprejeli. Njihove rodne dežele se premikajo naprej, Slovenija pa žal tone v nekakšne nekdanje balkanske kotle.

Draga Slovenska, spoštovani Slovenec,

Leto pred nami je lahko celo leto nove vojne na Balkanu, saj Američani preko Angležev in Nemcev to poizkušajo izvesti. Ovira jim je morda le izvolitev Trumpa za novega predsednika, in pa trdna stališča balkanskih držav, ki ne dovoljujejo več vmešavanja tujcev. Svet se bo navkljub vsemu obrnil drugače in tukaj je prilika za Slovence.

To priliko bomo v Slovenski nacionalni stranki gojili in vzgajali dokler ne bomo dosegli tistega za kar smo se leta 1991 odločili in borili.

Leto 2024 je tudi leto volilnega kongresa Slovenske nacionalne stranke. Predsedstvo stranke je dne 18. decembra 2023 v skladu s 19. členom Statuta SNS, sprejelo sklep o kandidacijskem postopku in datumu volilnega kongresa stranke, ki bo dne 17. marca 2024 v Restavraciji Camino (poleg A hotela, Mala Pirešica 21, 3301 Petrovče, izvoz AC Žalec), na dan 33. rojstnega dne Slovenske nacionalne stranke.

Zato se že odpirajo kandidacijski postopki za:

– Predsednika SNS

– Štiri podpredsednike SNS

Za obe funkciji lahko kandidira vsak član Slovenske nacionalne stranke, s tem, da kandidatura za eno pozicijo onemogoča kandidaturo za drugo pozicijo. Kandidatura mora vsebovati kratek življenjepis in program dela za funkcijo za katero se kandidira. Kandidature je potrebno oddati najkasneje do 31. januarja 2024, za veljavno kandidaturo mora biti poravnana članarina za leto 2023 (ob tej priložnosti naj Vas obvestim, da ima stranka nov TRR, ki je SI56 0284 3026 5014 559). Kongresa se lahko udeležite vsi člani, pogoj pa je da s povratnim elektronskim sporočilom do 31. januarja 2024 prijavite svojo udeležbo.

Drage moje članice in člani, naj zaključim to pisanje z malo bolj veselimi notami. Advent je pri koncu, bliža se Božič in želim Vam lepe in vesele božične praznike, predvsem pa srečno in zdravo v letu 2024. Ob enem pa Vam čestitam ob Dnevu samostojnosti in enotnosti, da bi se pri Slovencih ponovno prebudili in zaščitili svoj rod in domovino.

Vse dobro in ŽIVELI Slovenci!

Zmago Jelinčič Plemeniti
p r e d s e d n i k