A bo res mariborski hrvaški lobi dosegel da bo ustaški pevec Thompson nastopil pri nas?

June 7, 2020
Posted in News, Novice
June 7, 2020 Alenka

A bo res mariborski hrvaški lobi dosegel, da bo ustaški pevec Thompson nastopil pri nas? A je to začetek izvajanja Tuđmanovega načrta, da ima Hrvaška mejo z Avstrijo? Kaj bodo poslušalci koncerta pozdravljali z dvignjeno desnico, ko bo zapel ustaški pozdrav “za dom spremni”?
Kaj smo pozabili, da se je bila zadnja bitka v času druge svetovne vojne 15. maja 1945 na Poljani med partizani in ustaši? A smo pozabili na 36 vaščanov, ki so jih ustaši med drugo vojno poklali v Beli Krajini? Kaj pa naši pobiti duhovniki v Jasenovcu?  Kje ste zdaj ustajniki, ko gre za naš narod ???

Koncert je posledica neurejenega mejnega stanja.

K plazu protestov zaradi odločitve ministra Hojsa o koncertu v Mariboru, je treba odločno povedati: Nobene pravice protestirati zaradi koncerta Hrvata v Mariboru nimajo tisti, ki že trideset let grobo tacajo po jasnih določbah Trinanonskega sporazuma, ki natančno govori, da je meja Hrvaške na reki Dravi (od Zavrča do sotočja Mura – Drava pod Kotoribo), in hkrati ignorirajo temeljni ustavni dokument slovenske osamosvojitve – Temeljne Ustavne Listine (25. 6. 1991). Nočejo uresničiti osamosvojitvenih dokumentov, dokončati osamosvojitve tistega, kar je v Jugoslaviji 1. 12. 1918 vstopilo in 26. 6. 1991 izstopilo, kar je nedvoumno zapisano v Drugem razdelku TUL – MEJE, kjer ni zapisano, da je meja osamosvojene RS dosedanja notranja jugoslovanska medrepubliška upravna razmejitev, marveč je zapisano “…V OKVIRU DOSEDANJE SFRJ”! Ker zakonje in besedovanja politikov pričajo, da so pri razumevanju uradnega jezika v Sloveniji težave, je treba opozoriti, da citirano pomeni “upoštevaje vse relevantne okoliščine”! Dokler torej slovenska politika taca po lastni slovenski državnosti in nacionalni identiteti, ne vzpostavi stanja pred vstopom v Jugoslavijo – zveze slovenskih dežel, veljavno razglašene dne 31. 10. 1918 in nikoli odpravljene, naj ne razgrajajo zaradi nekega z ustaštvom okuženega koncerta … Ustaštvo je sicer Slovencem povzročilo strahote, a večje, kot nam jo povzroča domača politika, nam ni storil še nihče v znani zgodovini.

K že povedanemu: Če bi podalpska butalija bila kaj vredna, bi se zahvalila tako Paveliću (ustašem) kot Dolfetu, Duceju in Hortyju (nacifašijem)! MEJO SLOVENSKIH DEŽEL OD REKE DO SOTOČJA POD KOTORIBO SO URADNO PRIZNALI že maja meseca 1941! Edini, ki tacajo po meddržavnih pogodbah, internacionalnem pravu, in ki sistematično uničujejo slovensko državo in njene ljudi, so “naši” – TUKAJ IN ZDAJ! In vedno!