Bedasta in lažniva slovenska “stroka”

March 12, 2019
Posted in News, Novice
March 12, 2019 Alenka

Saj se ne da vedeti, ali so tolikšna tesla ali pa zgolj hrvatarski plačanci!

Stroke, ki zajemajo debelo iz državnega proračuna – iz žepov SLOVENCEV /davkoplačevalcev spretno potvarjajo, prenarejajo dejstva in dokumente, za katere “skrbijo”. “Skrb” je po vsem sodeč usmerjena izključno v “pravilno” (!!!!! olala) tolmačenje dejstev.

Pričujoča objava v Dnevniku: https://www.dnevnik.si/1042845757/lokalno/ljubljana/skrivnosti-muzejskih-depojev-pomniki-dednega-poklona-cesarju je dragocena, saj v podrobnosti razkriva podlost metod tukajšnje prevarantske/izdajalske “stroke” in “znanosti”. Navedeni prispevek v Dnevniku krasi fotografija dokumenta o “ERB – HULDIGUNG IN DEM HERTZOGTHUM KRAIN”.


Besedilo (strokovnjakov ???) pod fotko pa pravi: “Knjiga Dejanje dednega poklona v vojvodini Kranjski je podroben opis glamurozne predstave, ki so jo cesarju Karlu VI. priredili ljubljanski plemiči”. (Foto: Matjaž Rušt)

Lepa reč. Že sam podnapis k fotografiji dokumenta je več kot preveč. Branje članka bi zagotovo prineslo za normalnega Zemljana neznosno količino svinjarije. Zato ostajamo le pri tem drobcu, ki je s količino prevarantstva na neznatnem prostoru prav mogočen!

Začnimo:

DEJANJE DEDNEGA POKLONA

huldigen – v nemškem leksikonu tistih časov beremo: Ich huldige, habe gehuldigt ihm – Erkenne seine Herrschaft feierlich aninHuldigung –(fevdno pravno): das eidliche Treugelübde des Lehnsmannes.(državno pravno): der Treueid der Untertanen.(v moderni demokratični ureditvi): Vereidigung der Volksvertretung,  der Beamten, des Heeres.

Nobenega dvoma torej ni, da originalno besedilo opisuje nekdanjemu karantanskemu ustoličevanju popolnoma enako(vredno) dogajanje/dejanje. Debelo plačana in v cirkusantske akademske ornate našemljena  tukajšnja “stroka” pa (zvito – skrbno preračunljivo – LAŽE IN POTVARJA in dela iz DRŽAVOTVORNEGA DOGAJANJA (svojemu lastnemu dometu in resnični vsebini primerno) navaden CIRKUS – “predstavo”!

SO JO CESARJU KARLU VI, PRIREDILI LJUBLJANSKI PLEMIČI.

“Predstavo” so “priredili” DEŽELNI STANOVI – t.j. parlament (status) Vojvodine (države) Krajnske – novemu suverenu – vojvodi, ki je bil (tudi ) cesar Rimljanov (na pečatu piše: IMP. ROMANORUM !!!!).

Tukajšnja pokvarjena sodrga pa se trudi mladini dopovedati, da so nekega “nemškega cesarja” gnali kot cirkuško atrakcijo po deželi …

O perverziji zapisa, kaj “dedni poklon” pomeni, pa naj razglabljajo specialisti pooblaščenih sanatorijev. 

JE PA TA KRATEK ČLANEK V ČASOPISU DRAGOCEN, KER POVE ODKOD NAŠA NESREČA IN POLOM V ZADNJEM STOLETJU (vključno z invalidno, nedokončano osamosvojitvijo).