Članek v Delu

November 6, 2018
Posted in Državnost
November 6, 2018 Alenka

V Delu so se zbudili – a ne morejo iz svoje kože …

V Zagrebu ni nič nastalo, ker ni moglo nastati. Pravno podlago je imelo izključno dogajanje v slovenskih deželah in RAZGLASITEV (ne neko zborovanje in spremljajoče dogajanje) v Ljubljani. Podnaslov je torej zavajajoč.

Vso resnico razkrije manever zagrebških zarotnikov (s pomočjo slovenskih izdajalcev Kramerja, Izidorja Cankarja, Korošca …), ki so potem, ko so videli, da so slovenske dežele uresničile svojo ustavno pravico (preden je v Ljubljano “pod nujno” poslani Kramer lahko postopke ustavil), zvijačno nemudoma PO TELEFONU “POTRDILE” vlado v Ljubljani. Samo slep in popoln ignorant ne sprevidi prozornega političnega namena. Tega so seveda dosegli in s pokopom umorjenega Cankarja je bila pokopana komaj uresničena Zedinjena Slovenija.
Objave, kakršna je ta v Delu, so le nadaljevanje pogreba … in to pri ŽIVEM TELESU OSAMOSVOJENE SLOVENIJE.

Tudi v Delovem članku objavljena fotografija razkriva kriminalno “odzadnje” delovanje mafije: “Ponatis prepovedan”. Samo kriminalne združbe imajo navado nadzirati objave dogodkov, ki jih hočejo po svoje (zlo)rabiti.

Se pa zgodbe ponavljajo: tudi danes imamo opraviti z nekaterimi, ki še vedno jahajo na svojih “osamosvajaških” zaslugah, kakor tu navajajo velike zmage – razorožitve. Pa knezoškof Jeglič ta dan v svojem dnevniku zapiše, da je vse dogovorjeno in da bo deželni namestnik Attems svoja pooblastila izročil Pogačniku, in enako vojaški poveljnik.
Seveda je bilo treba za kasnejše “dnevne potrebe” ustvariti drugačno resnico …