Dnevnik ponovno zavaja in širi dvomljive novice

July 8, 2021
July 8, 2021 Alenka

Peter Lovšina je danes v Dnevniku objavil lažniv in zavajajoč prispevek na katerega smo podali zahtevek za popravek, a upamo, da bodo uredniki objavili naš popravek vsaj v rubriki Pismo bralcev.

Ljubljana 8. julij 2021

Dnevnik, družna medijskih vsebin, d.d.

g. Miran Lesjak

Kopitarjeva ulica 2

1000 Ljubljana

ZAHTEVEK ZA POPRAVEK PRISPEVKA »JELINČIČU IN HOJSU POMAGAL PREPRODAJALEC OROŽJA«

Spoštovani g. Miran Lesjak,

v današnjem (8. julij 2021) vašem časopisu Dnevnik, je novinar Peter Lovšina v prispevku na četrti strani – »Jelinčiču in Hojsu pomagal preprodajalec orožja« podal kar nekaj zavajajočih, neresničnih informacij, za katere bi prosil za popravek.

Glede na to, da pa sem na drugi strani prepričan, da popravka vašega prispevka v rednem delu časopisa ne boste objavili, prosim, da moje pripombe objavite v rubriki Pisma bralcev.

Čisto na kratko, ker zelo radi daljše izjave prikrojite po svoje vam odgovarjam takole:

»Prav nič me ne zanima, kdo in kaj je vpleten v tihotapljenje kokaina iz Amerike in gojenje marihuane v Španiji. Rečem lahko le, da je Milan Šimek sodeloval z NPU pri odkrivanju narkomanske preprodajalske verige.

V okviru tega postopka se je zgodila tudi afera z izposojo in nevračanjem 6000 evrov. Res je, da je Milan Šimek moj osebni znanec, saj brezosebnih znancev ne poznam. Karkoli je storil, je oziroma bo za to tudi odgovarjal. Podatke, ki pa mi jih je prinesel, sem kot poslanec dolžan posredovati ustreznim organom, kar sem tudi storil.

Milan Šimek ob tem še dodaja, da si je Boštjan Mlačnik dejansko izposodil denar pri njemu. V zvezi z njim je bil zaslišan pri Prazniku, nato pa tudi na Specializiranem državnem tožilstvu RS za nadzor pooblaščenih oseb. Mlačnik je po Šimkovih besedah dobil tudi opomin s strni policije, ker je zadrževal uradne podatke v predalu, CD-ju… in je dobil tudi sklep oziroma opomin pred prenehanjem delovnega razmerja.

Šimek še dodaja, da si je Nejc Eržen – koordinator o njemu izmislil, da je sodeloval v Kolumbiji kot posrednik in trgovec z drogo. Eršen je po besedah Šimka predstavil tudi, da je bil Šimek obravnavan s strani Europola in DEA.  

Nikakor tudi ne drži, da sem (smo v SNS) tihi partner aktualne vlade, ampak smo z aktualno vlado podpisali sporazum o sodelovanju, kar omogoča tej državi preživetje, v nasprotju z vašimi očitnimi željami in poskusi rušenja aktualne vlade.

Nespretne izjave o preiskovanju nekakšnega denarja za podkupovanje in lobiranje iz Azerbažana, celo ob vaših poskusih kriminaliziranja tega, so se izkazale kot navadno plačilo prevoda, ki se je izvedlo preko odvetniške pisarne.

Torej, če že kaj pišete posredno ali neposredno o meni, ne pišite izmišljenih, napihnjenih zgodb z željo diskreditacije, ampak se lotite tistega za kar pravi novinarji tudi so – posredovanje resničnih, strokovnih, objektivnih dejstev.«

S spoštovanjem

Zmago Jelinčič Plemeniti

, , , , ,