Dvoličnost Ladislava Rožiča?

December 8, 2020
Posted in News, Novice
December 8, 2020 Alenka

Ladislav Rožič je bil kot neodvisni kandidat izvoljen v Državni svet kot predstavnik delojemalcev. Je član Komisije državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo, invalide in pa član komisije za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Je tudi generalni sekretar sindikata delavcev trgovine Slovenije.
Skupaj z Levico je bil seveda ta človek tudi glasni podpornik zaprtja trgovin ob nedeljah. Tako kot levičarji, je Ladislav glasno trobil bedastoče o tem, kako pri svojih prizadevanjih uživa popolno podporo delavcev v trgovinah. Kaj res? Kje pa so vsi tisti delavci, ki si želijo delati ob nedeljah? Nekateri z veseljem delajo ob nedeljah, saj si želijo dodatnega zaslužka ali pa si preprosto raje vzamejo kakšen prost dan med tednom. Določeni prodajalci ne samo da jim je vseeno, ali imajo prost dan za vikend ali pa med tednom, nekateri si še raje vzamejo prost dan med tednom, saj lahko bolj »privatno« uživajo v manj zapolnjenih turističnih kapacitetah kot ob vikendih. Pa da sploh ne govorimo o negativnih gospodarskih posledicah, ki jih prinese zaprtje trgovin ob nedeljah. Ne samo da se bo znižal bruto domači proizvod in izvoz (zaradi upada nakupov turistov), kar je še pomembnejše, delavcem samim, se po povišala brezposelnost in upad dohodkov!
Ampak ne, Ladislav je bil (nemara celo zaradi lastne prepoznavnosti in reklame) seveda glasni podpornik te bedastoče.     

Zdaj pa ta isti človek kritizira, kako zaradi ukrepov zapiramo ne nujne trgovine in kako se bo to poznalo prav na tistih stvareh, ki jih je prej hipokritično zanemarjal. Glasno opozarja, kako imamo glede trgovin pri nas najstrožje ukrepe v Evropi in kako ne more spletna trgovina nadomestiti prodaje v prodajalnah. Res je, ne more je nadomestiti. Tako kot ne more zdaj, ko je dosegel nedeljsko zaprtje, nič nadomestiti izgubljenih dohodkov in celo delovnih mest vseh teh delavcev, za katere se je (najbrž ne z iskrenimi nameni) zavzemal! Hipokritičnost gospoda Rožiča se sliši že skoraj humorna, a v bistvu je le žalostna in patetična. Glasno se je boril za zaprtje trgovin, zdaj pa glasno trobi, kako ni dobro, da so zaprte.

Morda pa je gospod Rožič rad samo glasen.