Evropske volitve in kandidati

April 15, 2019
Posted in News, Novice
April 15, 2019 Alenka

Evropske volitve so pred vrati. Za vstop se preriva cela vrsta raznih osebkov, med katerimi je tudi kandidatka LMŠ Joveva. Nekaj misli o njej in tudi o Evropski uniji, da se pogled razbistri. 

Makedonci so z bojkotom referenduma septembra lani dogovor iz Prespe  zavrnili, zato je ta ničen. Vse kar je sledilo po referendumu, pa predstavlja temno plat EU. Referendum, katerega se je udeležilo 36% volilnih udeležencev, so razglasili za uspešnega, češ da ga je podprla večina, čeprav niso dosegli 50% cenzusa za veljavnost. Referendum so v glavnem podprli Šiptarji in nekateri social demokrati Zaeva. Da je referendum uspel in da naj spremenijo ime in s tem identiteto, je najbolj javno poudarjal celo Miro Cerar. Zanimivo je, da so Katalonci malo pred tem odločali o samostojnosti, a je 42% udeležba za EU pomenila nedoseganje cenzusa in propad referenduma. Dvoličnost, da te kap!

(Po izjavah iz makedonskega parlamenta so vladajoči poslanci, s pomočjo ameriškega in nekaterih veleposlanikov EU, s Samuelom Žbogarjem na čelu, z grožnjami in podkupovanjem opozicijskih poslancev letos dosegli 2/3 večino za spremembo imena v Severna Makedonija.)

Izsiljeni dogovor ni dogovor, ampak kapitulacija Makedonije, kjer na  20-ih straneh navodil piše čemu vse se mora Makedonija odreči. Grčija se v dogovoru ne odreka ničemur. Premier Zaev se je v zgodovino zapisal kot drugi Quisling – izdajalec lastnega naroda. Dodatno je razjezil Makedonce s tem, ko je Šiptarje priznal za drugi državotvorni narod in uvedel dvojezičnost (albanščino) na celotnem ozemlju Makedonije. Joveva vse to podpira. Glede dogovora iz Prespe bi jo bilo dobro vprašati, če se ji zdi pravičen do Makedonije. Seveda bo rekla, da ne. Zanimivo pa je, da je na SLO3 izjavila, da dogovor podpira. Le kako lahko podpira nepravičen dogovor? 

Kako ji lahko zaupamo, da jutri v evropskem parlamentu ne bo podprla nepravične rešitve v škodo Slovenije?

Joveva je leta 2017 magistrirala na FDV z nalogo, ki ima naslov Odnos Evropske unije do makedonskega nacionalnega vprašanja.

POZOR: v celi nalogi NI NITI ENKRAT omenila sodbe meddržavnega sodišča v Hagu ICJ iz leta 2011, ko je le to presodilo v prid Makedonije in naložilo Grčiji, da naj neha s kršitvijo dogovora iz leta 1995, ki sta ga državi sklenili v Združenih narodih, in preneha z blokado. Še več, sodišče je jasno povedalo, da Makedonija lahko uporablja svoje ustavno ime v mednarodnih odnosih. Kljub temu je Grčija, s pomočjo EU in v zadnjem mandatu z aktivno vlogo predvsem slovenskih europoslancev Vajgla, Fajonove in Šoltesa, prisilila Makedonijo k neupoštevanju večinske volje naroda.

Sodbo sodišča ICJ omenjam, ker je Joveva danes polna floskul glede sodbe arbitražnega sodišča v primeru meje s Hrvaško, vladavine prava in kako da je ta pomembna. Ob upoštevanju zgornjih dejstev lahko zaključimo zgolj to, da je dvolična in da podpira kriminalno social demokratsko levičarsko vlado Severne izmišljotine, ki je izdala lasten makedonski narod!

Taka oseba je zadnja, ki bi jo hotel imeti v evropskem parlamentu zato, da bi zagovarjala slovenske interese!