Hrvaška hoče na vsak način postati vodilna gospodarska sila jugo vzhodne Evrope

August 24, 2017
Posted in Državnost
August 24, 2017 Alenka

Ko so Hrvatje na arbitražnem tribunalu dosegli fantastično zmago, seveda s pomočjo naših debilnih pripravljavcev memoranduma (ki ga vlada še vedno skriva), zdaj na podoben način posegajo tudi v meje proti Bosni in Hercegovini.

Z arbitražno odločitvijo so naši državi zaprli pristanišče Koper, česar naši ministri s predsednikom vlade še danes ne razumejo. Kaj šele, da bi to razumel veliki prijatelj Kitarovičeve, Pahor! Koprsko pristanišče bo sčasoma postalo lokalno pristanišče za tovore, ki jih bo določala Hrvaška, saj praktično ima vso ingerenco nad ladijskim  prometom do Kopra. Seveda bodo naši umni pomorski pravniki skočili pokonci, da to ni res, vendar naj le počakajo leto ali dve.

Drugi udarec kockasti pripravljajo Bosni z graditvijo cestne povezave s polotokom Pelješac, to je z gradnjo mostu čez zaliv. Na ta način bo Hrvaška popolnoma zaprla Bosni izhod na odprto morje. Še huje – z gradnjo mostu, ki bo v morju samem potreboval oporne stebre, bodo onemogočili praktično vsako plovbo do Neuma, razen malih turističnih jaht in jadrnic.

Namen Hrvatov, ki jim pomagajo na veliko slovenski strokovnjaki vseh vrst, je onemogočiti kakršenkoli drug pomorski promet razen njihovega. Vsa pristanišča razen hrvaških so na ta način obsojena za zmanjševanje prometa, potem pa na zaprtji in ukinjanje.

Edina rešitev tako za nas, kakor tudi za BIH je, da tudi Slovenija razglasi, da ne sprejema arbitražne odločitve, saj je bila sprejeta na osnovi NAPAČNO UGOTOVLJENEGA DEJANSKEGA STANJA. POTEM NAJ SE PRED USTREZNIMI MEDNARODNIMI FORUMI ZAČNE PROCES ugotovitve obstoječih meja med deželama Kranjska in Primorska ter kraljevino Ogrsko. Hrvaška je bila zgolj vojni plen Srbije v prvi vojni in nikoli država. Socialistično komunistična kobacanja z mejami socialističnih, prej pa demokratičnih, republik nimajo v internacionalnem pravu nikakršnega pomena in moči.

Naša vlada se ukvarja z referendumom o gradnji drugega tira do Divače, ne opazi pa, da ji Hrvatje nastavljajo past, zaradi katere drugega tira sploh ve bomo potrebovali. Morda pa dobro vedo, pa jim je kakšna kuna v žep več kot lastna država?!

Nujno da pride v parlament SNS, drugače bomo izgubili še tiste ostanke države, ki je še niso prodali ali pokradli.