Italijani so nas potolkli

November 13, 2020
Posted in News, Novice
November 13, 2020 Alenka

Na MMC TVS (12. 11. 2020) meljejo Rahtenov tekst …

Italijani niso nikogar potolkli. Vsekakor so junaško bežali preko Piave in bi še naprej, če se ne bi “naši” ustavili.
Glede ozemlja slovenske dežele Primorske z Reko pa so največ “posla” opravili kar “naši” sami! Imena poznamo, to so Tavčar, Hribar, Kramer …
(civili – liberalci) in cerkvenjaki (s kolarji): Mahnič, Krek, Jeglič, Korošec, Izidor Cankar …To so samo štrleči iz greznice…. Za povrh so jim dali še Postojnski okraj in Idrijo ter nekaj Dalmacije.
Naši” so še vedno “na delu”. Verjetno bodo odnehali šele, ko ne bo več kaj zapraviti. (Z mrliči so itak posuli že vse slovenske dežele …)

Posebej poudarjam: BISTVO SRANJA 1918 je, da se slovenske dežele, enake ostalim Cislajtanskim, in ki so enako, kot Češka in nemškojezične “avstrijske” dežele na podlagi Manifesta z razglasitvijo udejanile svojo državno integriteto in subjektiviteto, NISO POJAVILE Z RAMO OB RAMI S SESTRSKIMI “AVSTRIJSKIMI” V SAINT GERMAINU! Tam je bila samo Nemška Avstrija. Ker so zmagovalci brez oklevanja priznali te “avstrijske” dežele (odrezali so le predikat NEMŠKA!), četudi so veljale kot agresor (Avstro-Ogrska), prav gotovo ni nobenega dvoma, da bi enak tudi slovenske priznali! Na podlagi Wilsonovih točk prav gotovo!!! ZAKAJ JIH NISO?
NI JIH BILO NE V VERSAJU, NE V SAINT GERMAINU! Tam so bili zgolj predstavniki srbskega dvora.
Tragedija je, da nepismeni napihnjenci še danes serjejo klamfe, brž ko odpro usta ali ko pišejo državne dokumente …
Okolica se seveda “prijazno” hahlja, od zadaj pa veselo štrika in izkorišča bebce.
O značilnostih “minulega dela” prej omenjenih kriči naši povsem sorodna češka in slovaška zadeva.
Namreč:
Ker je bila Češka, tako kot vse slovenske in “nemške” dežele Cisljatnaije subjekt internacionalnega prava z lastno državnostjo in vsemi drugimi atributi, je “morala” pobrati iz madžarske podrtije Slovaško, ki ni imela nobene lastne državnosti – imela je le etnično identiteto. Zato (!!!) je nastala (najprej) Češko-Slovaška, ob prvi (pravi – nacistična je bila neprava) priložnosti Slovaška brez problemov s strani Češke prevzela državnopravne atribute in se osamosvojila.
Slovenske dežele – enako subjekti internacionalnega prava z vsemi atributi, pa so namesto, da bi – analogno Češka/Slovaška – omogočile Hrvaški, ki jih ni imela (beri Manifest!), z umazano spletko, prevaro in zvijačo (predvsem naših klerikalcev!) končale iz zagrebške riti bingljajoči NIČ v Beogradu. No, tam se je zgodil dokument Ujedinjenje, v katerega regent ni mogel pisati pravljic (da se npr. s Srbijo združuje fantazma Država SHS – plemenska ovajkakodakažem združba iz lufta), pa je dal zapisati tisto znao “ZEMLJE države SHS”… Na ta način je po eni strani dokumentu in dejanju dal internacionalno pravno legaliteto, obenem pa je ZAPISAL RESNICO! Je povsem mogoče, da kreteni, ki so se plazili okoli njega, stvari sploh niso razumeli … Karadjordje je pač hotel “sve Srbe u jednoj državi”, kar je pomenilo BiH in večji del današnje Hrvatske. Najbolj bi mu ustrezalo, če bi bili bebci iz Ljubljane kredibilni sogovorniki, pa bi Srbijo omenjeno pobrala, preostanek pa bi si okoli vratu obesile slovenske dežele … No, ker z opicami ne delaš posla, si je pač – da je dobil “hrvaške Srbe”, obesil za vrat celo “Hrvatsko” in slovenske dežele povrh … Kar ga je navsezadnje stalo Marseilla, Maršalu pa žalosten propad njegovega dela.

JE ŽALOSTNO IN PROPADLO, KAR JE OSTALO OD VSEGA …