Izjava za javnost

September 5, 2017
Posted in News, Novice
September 5, 2017 Alenka

Slovenska nacionalna stranka se je letos na zadnjem kongresu prečistila in prenovila, izbrali smo nov logotip in osvežili tako program kakor tudi statut stranke. Stranka deluje v interesu slovenskega naroda in slovenskih državljanov, zato je njena prioriteta ponovno vstopiti v parlament Republike Slovenije. Predsednik stranke skupaj s štirimi podpredsedniki (Alenka Jelenovič, Srečko Prijatelj, Jani Ivanuša in Zoran Stevanović) in članstvom nadgrajuje strankarsko strukturo ter že gradi in pripravlja kandidacijsko listo za naslednje parlamentarne volitve leta 2018. Že zdaj je pripravljenih okoli 80 odstotkov kandidatov za volitve, vendar bo končen izbor narejen kasneje.

Programska izhodišča stranke so jasna. Izboljšati življenjske razmere za vse državljane, tako na šolskem, zdravstvenem, gospodarskem kot tudi kulturnem področju. Ravno tako je v stranki močno poudarjen okoljski interes, kamor bi lahko prišteli tudi zavzemanje za popolno odsotnost migrantov v državi. Stranka ima v pripravi tudi kompletno analizo zločinske arbitražne presoje in jo namerava na osnovi internacionalnega prava tudi izpodbijati (in izpodbiti).

Državnozborske volitve so nam glavnega pomena, zato je predsedstvo stranke svetovalo, pa tudi predsednik osebno se je odločil, da na predsedniških volitvah ne namerava sodelovati.

Razlogi so enostavni. Eden od njih je, da bi tem volitvam težko rekli predsedniške, saj so bolj podobne izboru največjega klovna v državi. Razlika med kandidati, če izvzamemo enega samega, dr. Jazbeca, je ta da si glavni kandidat gradi podobo in nabira volivce za naš denar, ostali kandidati pa vsak s svojimi sredstvi. Nivo predstavitev in razlag o kandidaturah je na tako izredno nizkem in primitivnem nivoju, da predsednik SNS, gospod Zmago Jelinčič Plemeniti, pri tej farsi noče sodelovati, saj si ne želi si umazati imena.

Obenem pa tako gospoda Jelinčiča kot vse nas moti dejstvo, da je funkcija predsednika države močno razvrednotena in sprofanizirana, za kar gre zasluga zagotovo aktualnemu predsedniku države. Morda bi bilo dobro razmisliti o uvedbi bistvenih sprememb za to funkcijo. Imamo prekrasno deželo in pametne, delavne ter lepe ljudi, imamo pa popolnoma zanič državo. Je skorumpirana, pokvarjena, gnila na vseh nivojih, vodijo jo čudni ljudje z uporabo vedno večje policijske, sodne in mentalne represije.  Svoboda govora se ukinja in o vsem odločajo marginalne skupine, pogosto podprte z uporabo raznih opojnih substanc. Vse skupaj se kaže tudi v tem, da lahko vsak norec kandidira za predsednika države.

Ponovno poudarjamo, da gospod Zmago Jelinčič Plemeniti ne namerava kandidirati na volitvah za predsednika države, saj bo vse svoje moči posvetil borbi za ponovni vstop Slovenske nacionalne stranke v parlament.

Drage državljanke in cenjeni državljani, Slovenska nacionalna stranka se vrača.

Predsedstvo Slovenske nacionalne stranke

V Ljubljani, dne 5. septembra, 2017