Izjave poslanca sabora Kovača o spomeniku majorju JLA Tepiću

October 10, 2017
October 10, 2017 Alenka

Televizija N1 Hrvatska – izjave poslanca sabora Kovača o spomeniku majorju JLA Tepiću (4. 9. 2017)

Enciklopedija med drugim pove: “Tepić je 29. septembra 1991. godine nešto pre 11 časova digao u vazduh veliko skladište municije JNA v Bedeniku kod Bjelovara, žrtvujući svoj život.”

Kovač je na televiziji na vso moč govoril, da z odkritjem spomenika Srbija (z JLA) priznava agresijo (in vse kar sodi v to zgodbo) JLA na Hrvaško. Gospod poslanec pozablja ključno dejstvo: SEPTEMBRA 1991 ni bilo nobene države HRVATSKE. Bila je Jugoslovanska socialistična republika Hrvatska, ki je kot taka bila (so)agresor na osamosvojeno državo Republiko Slovenijo, ki jo je na ukaz zveznih oblasti (vse so vodile osebe hrvaškega porekla) takoj po razglasitvi osamosvojitve napadla JLA, vojska vseh preostalih republik in pokrajin SFRJ.

Zagrebški kombinatoriki, ki so nesramno prevarali svoje slovenske sogovornike, (na Otočcu, dne 24. 6. 1991, tik pred dogovorjeno razglasitvijo!) in namesto da bi hkrati razglasili osamosvojitev, raje zahrbtno, kot integralni del SFRJ in JLA, sodelovali (Tudjman je prepovedal ovirati JLA pri prehodu nad Slovenijo) pri napadu na našo državo. Zagreb, ki ga je kot “pravično plačilo za izdajo prijateljev”, Brionska deklaracija zato zalotila kot sestavni del SFRJ (Republika Slovenija pa je bila od razglasitve 26. 6. 1991 že suvereni subjekt internacionalnega prava in polnopravna udeleženka konference na Brionih – kot napadena država!), je osamosvojitev zato smela razglasiti šele potem, ko je potekel moratorij. To so kockasti storili v Zagrebu, 8. 10. 1991, in to naskrivaj, v kleti stavbe, pred katero so postavili spominsko obeležje o tem dogodku.

NE POMAGA NOBENO NAPIHOVANJE IN PONAREJANJE RESNICE. MAJOR JLA, KI SO MU POSTAVILI SPOMENIK, JE BIL VOJAK VOJSKE SFRJ, torej je izgubil življenje kot vojak (tudi) jugoslovanske republike Hrvatske …

So naši sosedi mojstri v falsificiranju zgodovine!