JAVNO PISMO NOVEMU VODSTVU RTV SLOVENIJE

December 2, 2021
Posted in Delo, Iz terena
December 2, 2021 Alenka

Andrej Grah Whatmough
generalni direktor RTV Slovenija

dr. Valentin Areh
v. d. direktorja Televizije Slovenija

Jadranka Rebernik
v. d. odgovorne urednice UPE Informativni program

JAVNO PISMO NOVEMU VODSTVU RTV SLOVENIJE

V imenu Slovenske nacionalne stranke prejmite iskrene čestitke ob prevzemu pomembnih pozicij na RTV Slovenija. Mogoče je prva bitka že dobljena, a vojna še nikakor ne. Veliko bo še dela, da bomo gledalci dobili medij, ki bo znal in želel poročati strokovno, objektivno, informativno in uravnovešeno.

Rdeča reakcionarna konota je še vedno močna in bo naredila vse, da ne bo prišlo do izboljšav, ki jih načrtujete. Na raznih lokacijah potekajo tajna srečanja, kako narediti vse, da se spremembe ne bodo mogle narediti, vsaj do volitev ne. Namen in ukaz je, da se predvolilni informativni program vodi na način, kakor je to potekalo do sedaj – širjenje nepreverjenih, prirejenih, delno zlaganih in popolnoma zlaganih novic. V ospredju resničnih dejstev nikakor ne objavljajo, če pa ne gre drugače, pa zgolj v stranskih prispevkih.

Da se temu izognete je nujno, da v najkrajšem času zamenjati vodstvo programskega sveta, kjer vse skupaj vodi gospod Ciril Baškovič, ki je očitno nekdanjemu režimu, kakor kaže, mnogo dolžan in bo naredil vse za ohranitev pozicije svojih gospodarjev in sebe.

Namen starih sil je izničiti odlične rezultate, ki jih Slovenija dosega pri predsedovanju Svetu Evropske unije, širiti zlagane novice pripravljene v nemarksističnih krožkih leve politične opcije po svetu, z lažnimi novicami napadati slovenski vodilni korpus in z vsemi silami se boriti za prigrabljene bonitete določenih uslužbencev RTV Slovenije.

Pri čiščenju ljubljanskega Avgijevega hleva lahko vedno računate na pomoč in podporo Slovenske nacionalne stranke.

V kolikor boste potrebne poslanske pobude na ministrstvo za kulturo, ministrstvo za gospodarstvo, FURS, ministrstvo za finance, KPK pa tudi kakšne pravosodne organe, smo vam z veseljem na uslugo. Saj je skrajni čas, da se neha z lopovščinam na RTV Slovenije, kjer je vsaj 1000 uslužbencev vpetih v te nečedne rabate.

Zmago Jelinčič Plemeniti
Predsednik

Dušan Šiško
Poslanec

Jani Ivanuša
Poslanec

Člani SNS

Pošteni in resnicoljubni Slovenci

,