Volilna enota: 6 Novo mesto

Volilni okraj:

  • volilni okraj Laško (Laško in Radeče)
  • volilni okraj Litija (Litija, Šmartno pri Litiji in del občine Ivančna Gorica, ki obsega območja naselij: Pusti Javor, Radanja vas, Sela pri Sobračah, Sobrače, Vrh pri Sobračah)

Številka na glasovnici: 5

Rojena: 24.september 1979

Zaposlena: Višja svetovalka v poslanski skupini

Moto: Nikoli ne obupam nad svojimi sanjami, temveč jim sledim korak za korakom.

Jelka Rostohar Božič je zelo komunikativna, spoštljiva in skrbna do drugih ljudi. Je predana ženska, ki trdno stoji za svojimi prepričanji in mnenji.

V življenju ohranja in vzdržuje lastne ideje in prepričanja. Upa si na glas povedati stvari, kjer drugi molčijo. Iskrenost je njena vrlina. Jelka Rostohar Božič je tudi skromna in preprosta, kljub temu, da strmi k čim višjim ciljem v življenju, tako zasebnim kot poklicnim.

Ljudje jo imajo za prijazno, potrpežljivo in prijetno osebo, ki zna prisluhniti sočloveku na zaupanja vreden način. Pri svojem delu je natančna in odgovorna. Kljub težkim časom zre v prihodnost s pozitivnimi očmi.

Želi pomagati pomoči potrebnim ljudem, se ukvarjati z rešitvami in ne s problemi. Zaveda se, da je pri delu z ljudmi in za ljudi potrebno sklepati kompromise, da ne pride do konflikta. Samozavest in odločnost sta njeni močni točki, zna se pa tudi prilagajati.