Jutranji program

October 21, 2019
Posted in News, Novice
October 21, 2019 Alenka

Včeraj, 20. 10., zjutraj sem prisluhnil programu Radia Slovenija – jutranji program, ob 06.40. Slišal sem, kako da v Kranju edini na “področju” Slovenije uvajajo (pred bolnišnico) na semaforju znak za pešce z ŽENSKO silhueto.

Pojasnjeno je bilo, da ima ženska silhueta krilo. Ostrmel sem. Kljub letom še vedno kar zmagujem kruto sedanjost in se gibljem med ljudmi; ne spominjam se, kdaj sem zadnjič srečal osebo (žensko?) V KRILU. Na kakšen način torej KRILO določa ženski spol? BEDA! Sicer pa ima podalpska shizofrenija na NACIONALNEM RADIU kar nekaj obrazov.

Zelo zanimivo je, da dnevno oddajo ob 05.00 uvede neko mrko, glasbi podobno mogočno bučanje nedoločenega žanra in ritma. Tujina uvaja nacionalne radijske (in TV) programe  z nacionalno himno. Kaj tukajšnje butalsko bučanje predstavlja? Kdo ve. Že ta “uvodna budnica”, še zlasti pa običajno glasbeno nadaljevanje, ki postreže z nekimi tujimi (balkanskimi, silno redko – če sploh – karkoli iz “naših” EU držav) utrinki, učinkuje tako, da daljinec v moji roki brž poišče drugo, bolj našo, evropsko postajo in potem običajno dolgo traja, da se znova spozabim in prisluhnem “slovenskemu nacionalnemu programu”!