Kako sta EU in Grčija ob pomoči Zaeva nategnila Makedonce

January 6, 2020
Posted in News, Novice
January 6, 2020 Alenka

Pregovor z juga nekdanje skupne države: Verovanje, ludom radovanje*, ali kako sta EU  in Grčija ob pomoči Zaeva nategnila Makedonce

Ob odstopu Zorana Zaeva, oblikovanju tehnične vlade in pripravah na predčasne volitve, imajo Makedonci idealno možnost, da se ozrejo nazaj na vladavino tega tirana, ki jim je za seboj pustil razsulo. Česa takega so zmožni samo socialdemokrati in njihovi podporniki. Enako zgodbo žal že dolgo let spremljamo tudi v Sloveniji, s to razliko, da tukaj nismo podlegli njihovim samouničevalnim interesom in razprodaji slovenske zgodovine ter naroda.

Makedonija je država z več tisočletno zgodovino. Makedonski narod obstaja od »pamtiveka«. Pravica do samoopredelitve je temeljna človekova pravica, ki je ni mogoče odvzeti nobenemu narodu. Čeprav so se trudili, Makedoncev niso uspeli uničiti. Poznam veliko Makedoncev. To so častni in ponosni ljudje. Pa ne mislim »Severnih« izdajalcev, ki so pred tremi leti s pomočjo Soroševih milijonov in ameriške administracije prevzeli oblast, okupirali državo ter se prodali za denar. Ne, mislim na prave makedonske heroje – novinarje, pravne strokovnjake, aktiviste …, ki se kljub ustrahovanju, preganjanju in zatiranju niso vdali, ampak pogumno in ponosno stopili v bran svojim pravicam.

V treh letih je Zaevu uspelo s pomočjo Soroševih milijonov, ameriške administracije in skorumpiranih evropskih birokratov iz Evropske komisije skoraj uničiti Makedonijo. S podpisom Prespanskega sporazuma se je Zaev odrekel vsemu kar je makedonsko. S podpisom »prijateljskega« dogovora z Bolgarijo se je odrekel identiteti in zgodovini makedonskega naroda, s sprejemom zakona o dvojezičnosti pa je želel manj kot 20% albanski manjšini podeliti pravico ustavotvornega naroda, federalizirati državo in jo narediti dvojeznično v zameno za albansko politično podporo. Skupno vsem tem aktom je to, da so sprejeti nelegitimno, protizakonito in protiustavno. Vprašam vas, kakšen izrodek lastnega naroda je sposoben narediti kaj takega? Pokvarjen, podkupljiv, lažniv in skrajno naiven.

Zaev v zameno za vsa odrekanja in odstopanja napram Grkov, Bolgarov in Albancev ni pridobil niti ene same koristi za lasten narod. Še več, ponižal ga je do skrajnosti. Ves ta čas se je skliceval na to, da je to storil zaradi članstva v Natu in za voljo začetka pristopnih pogajanj z EU, da bodo potem ljudje živeli bolje. Čeprav je Makedonija pred pragom članstva v zvezo Nato ne vidim, da bi se v primeru sprejema Albanije in Črne gore v to zločinsko organizacijo res kaj spremenilo na bolje!? Kar se tiče pričetka pogajanj z EU, pa ga je prizemljil nihče drug kot njegov »prijatelj« Emmanuel Macron, ki mu je očital šolsko lekcijo kako se postopa z izdajalci. Tako je, izdajalcev ne mara nihče!

Vse omenjene dogovore je Zoran Zaev sprejel brez podpore opozicije. Dejansko podpore niti ni iskal. Celo legitimnosti za spremembo imena države in podporo Prespanskemu sporazumu ni dobil na referendumu, saj ga je večina volivcev bojkotirala in je referendum zato propadel. Spremembo ustave je dosegel s podkupovanjem in ustrahovanjem opozicijskih poslancev, k čemur ga je pozival celo sam bivši evro komisar Johannes Hahn, ki mu je svetoval, da naj bo kreativen pri prepričevanju. Kako zelo kreativni pri zatiranju lastnega naroda, izsiljevanju uspešnih poslovnežev in ostalih kriminalnih dejanjih so bili njegovi sodelavci na čelu z njim, pa čivkajo že skoraj vsi balkanski ptički.

Odstop Zorana Zaeva je nekaj najboljšega, kar se je lahko zgodilo Makedoniji. Še boljše se ji bo godilo, če bodo Zaev in njegova kriminalna banda drastično poraženi na bližajočih se volitvah. Dejansko bodo to volitve proti Zaevu, volitve za povračilo dostojanstva makedonskega naroda. Od zmagovalcev teh volitev makedonski narod pričakuje vrnitev prvotnega imena države – Republika Makedonija, razveljavitev protiustavnih dogovorov z Grki in Bolgari ter zakona o dvojezičnosti, ki so ponižali Makedonce v lastni državi, pričakuje pa tudi obtožbe zoper Zaeva in sodelavce zaradi veleizdaje. Če zmagovalci volitev tega ne bodo naredili, si bodo nakopali gnev volivcev, državo pa pahnili v anarhijo in čase, ko so Makedonci z revolucionarnim bojem dokazovali, za kakšen ponosen narod dejansko gre.

 *Samo bedak se veseli obljube!