Kar Amerika želi, to Amerika dobi!

September 7, 2021
September 7, 2021 Alenka

20-letna zasedba Afganistana s strani Zahoda je razkrila vso bedo Zahodnega izvažanja demokracije državam v svetu. Seveda ne gre za dobrosrčno gesto, s katero so Američani in njihove evropske oprode želeli pomagati Afganistancem. Gre za dobro plačan posel in za uničenje Evrope, kot jo poznamo. Zapomnite si!

Ob napovedanem prihodu Afganistancev nas EU voditelji, vključno z našim ministrom Matejem Toninom, pripravljajo z besedami: »Afganistanci si zaslužijo varno in dostojanstveno življenje. Dolžni smo jim pomagati, ker so tudi on nam na misiji v Afganistanu!« Pa vi to resno gospoda? Niso oni pomagali nam, ampak so naši vojaki pomagali njim, pri čemer so bili za njihovo delo dobro plačani! In pozor! V isti sapi govorite o evakuaciji afganistanskih državljanov, ki so delali za Zahodne organizacije in o beguncih. To, da bomo sprejeli zgolj pet družin je navadna farsa!

Vprašam vas, če je komu vsaj približno znana številka ljudi, ki jih je potrebno evakuirati? Ne pozabimo namreč, da je EU pred kratkim sprejela ameriško pobudo o pomoči afganistanskim beguncem. Pozor, beguncem! Dokumentu, ki ga je podpisal visoki predstavnik za zunanje zadeve in varnostno politiko, se je pridružila tudi Slovenija. Vlada nas sicer prepričuje, da je to za Slovenijo neke vrste nezavezujoč način, kako na deklarativni ravni podpirati vodilno državo kolektivnega Zahoda in ne storiti nič, a vas vprašam ali kdo res verjame tej razlagi?

Dragi moji, kar Amerika želi, to Amerika dobi! In zato, da bo Biden opral sramoto s svojega obraza ob porazu, bo naredil vse, da bo pomagal tem t. i. beguncem. Pomagal seveda tako, da jih bo izvozil v Evropo, na koncu pa bo še nominiran za Nobelovo nagrado za mir! Zagotavljam!

Pa se je kdo vprašal koliko je teh beguncev? Sto, tisoč, deset tisoč, sto tisoč? Verjetno se bo treba najprej opredeliti do vprašanja kaj je to »prisila«? Konkretno: ali bi morali poskrbeti za vse afganistanske vojake, policiste in javne uslužbence, ki so tako hitro in zlahka zbežali pred talibani in jim brez boja predali oblast ali zgolj za dobro plačane pomočnike, ki so nudili podporo zahodnim vojakom?

Resnična težava je v delu dokumenta, ki pravi, da bodo države podpisnice Washingtonske pobude omogočile odhod vsem Afganistancem, ki želijo zapustiti svojo domovino. Število takih oseb se ne meri v tisočih, ampak v milijonih. Je pa povsem jasno, katere so destinacije njihovega prihoda glede na to, da so prepričani o svojem odhodu in so k temu celo povabljeni! Je tako?

Po podatkih Agencije Združenih narodov za begunce – UNHCR je trenutno v Pakistanu registriranih približno 1,5 milijona afganistanskih beguncev, v Iranu pa skoraj milijon. Od začetka leta je skozi balkansko pot vsak mesec prešlo tri do šest tisoč migrantov, med katerimi je med 40 in 50 odstotki Afganistancev. Torej, od tisoč in pol do tri tisoč na mesec, pred ameriškim zlomom in vrnitvijo talibanov na oblast. Kaj mislite, ali je pričakovati večkratno povečanje prihoda t. i. »beguncev« ali je Toninovih pet družin res vse, kar bomo sprejeli? In kaj dela naša vlada, da ti »begunci« na svoji poti v obljubljeno deželo ne bodo ostali v žepu, ki mu rečemo Slovenija? Nič!

V Slovenski nacionalni stranki že dlje časa opozarjamo na nedopustno pasivnost vlade v primeru priprav na novi val »beguncev«. Govoriti, da jih Slovenija ne bo sprejela, pri čemer smo na severni in vzhodni meji okupirani z žico in vojsko, na zahodu pa celo sami pomagamo Italijanom pri čuvanju njihove meje, je zavajanje prve vrste! Gospoda, kdo ščiti našo južno mejo? Kdo bo tem »beguncem« preprečil vstop v državo? Kje so načrti varovanja južne meje? Kje so priprave na to?

No, mogoče pa je nova taktika ta, da jih bomo ponoči vozili z vladnim letalom in v varovanem spremstvu naseljevali po različnih lokacijah v Sloveniji? Glede na to, kako Tonin vsakič ko vidi nekoga z napisom NATO brez razmisleka upošteva njegovo mnenje, me slednje ne bi čudilo.

Naj bo jasno, v SNS smo proti kakršnemukoli naseljevanju t. i. beguncev v Slovenijo! Naj si jih, tiste, ki se niso pridružili talibanom, Biden kar lepo odpelje v ZDA in sam poje juho, ki jo je skuhal, vključno z nekaterimi našimi politiki, ki jim je takšna juha všeč! Pa še vse Albance, ki so jih naselili v vseh teh letih v Sloveniji naj vzamejo s sabo, da jih bo imel kdo volit.

Zmago Jelinčič Plemeniti

, , , ,