Kdo je Sophie in ‘t Veld?

October 15, 2021
Posted in Novica, Novice
October 15, 2021 Alenka

V Slovenijo je prišla delegacija Evropske unije, nas preverjati. Le po čigavem naročilu?

Ob tem se seveda postavlja vprašanje, kdo je njihova »kolovodja« – Sophie in ‘t Veld?

Kaj je povedal poznavalec bruseljske mlakuže, bivši novinar Makedonske tiskovne agencije iz Bruslja Boban Nonkovik, ko Sophie v EP ni hotela predvajati posnetka Janeza Janše?

Bruseljskega birokratskega sistema ni težko razumeti. Tam sedijo ne ravno inteligentni ljudje, saj že 50 let delujejo po nekem sistemu, ki ga lahko hitro dojameš, če se mu le malo posvetiš.

Ena takih predstavnic je Sophie in ‘t Veld. Sophie je v bistvu njen vzdevek. S tem hoče dotična gospa sebe prikazati kot nekakšno modernistko. Njeno pravo ime je ime je Sofija-Helena.

Zgodovina te Sophie je zelo zanimiva. V bistvu je enaka kot v 90 % teh t. i. glasnikov globoke države, ki so zavzeli visoke funkcije v Evropskem parlamentu. Če pogledate njeno zgodovino, izkušnje, lahko vidite da je v njenih nastopih vse skupaj ena sama praznina, saj vedno govori v imenu nekoga drugega.

Sofie je prišla v EP leta 1994 kot asistentka nizozemske stranke Democrats 66. Na Nizozemskem to stranko označujejo kot stranko Elite ali stranko »ta pametnih«, ki ni nikoli dobila več kot 5 % glasov volivcev na katerihkoli volitvah na Nizozemskem. To je stranka, ki ima v Evropskem parlamentu od 29 nizozemskih poslancev zgolj dva poslanca. Smešno je, da je ta ženska v EP vstopila leta 94 in ni iz sistema praznjenja žepov evropskih davkoplačevalcev nikoli izstopila.

Kot asistentka ene od poslank je delovala zgolj dve leti, od leta 1996 do 2004 pa je bila generalna sekretarka t. i. Evropskih liberalcev (ALDE). Od leta 2004 pa do danes je ta gospa evropska poslanka, nekaj časa je bila celo edina predstavnica stranke Democrats 66.

Trenutno pa je na čelu nekakšne Skupine za spremljanje spoštovanja demokracije in vladavine prava in temeljnih človekovih pravic v okviru odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve.

Ko človek prebere takšen naziv misli, da je to ne vem kaj, kot nekaj kar čuva demokracijo, gre pa zgolj za skupino katere namen je napadati posameznike, vodje in države, ki tem federalistom ne ustrezajo. Sophie je namreč zagovornica federalizacije #EU, zato jo Janez Janša, Viktor Orbán in poljski premier neznansko motijo.

Kar je zanimivo pa je, da predstavnikov njene stranke na Nizozemskem ne volijo, ampak jih stranka sama imenuje. Na tak način imenujejo tudi župane v mestih in evropske poslance, oni jih ne volijo. Teh ljudi ni nihče izvolil. Oni sami sebe imenujejo na položaje. Že vsa ta leta! To pove, da oni nikoli niso imeli podpore ljudstva, ampak so tja nameščeni z razlogom.

Konkretno so Sophie leta 2018 izrabili kot glavno orožje pri rušenju imenovanja vodje kabineta Jean Claude Junckerja kot kandidata generalnega sekretarja komisije. Pred dvema letoma pa je nizozemski medij HP/De Tijd poročal, da je v zadnjih letih kot evroposlanka dobivala na desetine tisoče evrov nadomestila za bivanje v hotelu, čeprav je tam sploh ni bilo. Bila je celo tako pokvarjena, da je naknadno priložila ponarejene račune, pri čemer so jo prav tako zelo hitro razkrinkali. In potem nam to osebo prodajajo kot legitimno?

Tokrat so jo izrabili, da bi očrnila Janšo. Janšo so hoteli izigrati. Bil je sam proti petnajstim. On bi govoril 15 minut oni pa bi mu replicirali 100 minut. Janša je modro razumel igro in se hotel predstaviti z videoposnetkom, ki pusti močan vtis. Tega so se seveda zbali, Janša pa je reagiral profesionalno, kot pravi politik in vso v naprej pripravljeno igro preprosto zapustil. Dejstvo je, da v vse do sedaj, ta t. i. skupina za kvazidemokracijo nikoli ni obravnavala nobenega drugega predsednika Slovenije.

S Slovenijo se sploh niso ukvarjali, pa smo imeli številne afere. Zmotil jih je seveda Janša, ker se zavzema za močno Slovenijo znotraj EU.

»Le čevlje sodi naj Kopitar,« je že davno napisal France Prešeren.

, ,