Ker je Zmago Jelinčič Plemeniti izjavil, da so v stranki Levica »idioti«, ki bi jih morali izgnati v Venezuelo, mu grozi šestmesečni zapor

November 4, 2018
Posted in News, Novice
November 4, 2018 Alenka

Zmago Jelinčič Plemeniti bo v četrtek, 15. novembra, zaslišan na Policijski postaji Center v Ljubljani. Zakaj? V stranki Levica so užaljeni, ker jih je pošiljal v Venezuelo.

Stranka Levica, ki jo vodi Luka Mesec, se je že večkrat izrekla za socializem, Miha Kordiš pa je šel celo tako daleč, da je pozval k razlastninjenju podjetnikov oziroma k nacionalizaciji.

Tovrstne zahteve in ideje Levice, ki spominjajo na komunistični teror, so vznemirile tudi Zmaga Jelinčiča Plemenitega, zato je na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju sredi septembra med drugim dejal, da so člani Levice »idioti« in da bi jih bilo treba izgnati v Venezuelo.

Jelinčiča Plemenitega zdaj preganjajo po zloglasnem 158. členu kazenskega zakonika, češ da je razžalil stranko Levica. Grozi mu denarna kazen ali šestmesečni zapor (II. odstavek 158.člena).

 

Vir: http://demokracija.si/fokus/noro-ker-je-zmago-jelincic-plemeniti-stranki-izjavil-da-so-v-stranki-levica-idioti-ki-bi-jih-morali-izgnati-v-venezuelo-mu-grozi-sestmesecni-zapor.html