Maribor bo gostil ustaškega pevca

April 3, 2017
Posted in Novice
April 3, 2017 Alenka
MARIBOR BO GOSTIL USTAŠKEGA PEVCA
Za soboto, dne 20. maja, je v Mariboru v veliki dvorani na Lentu napovedan koncert hrvaškega pevca Thompsona. Koncert, ki bo od 22. uri, je organiziral Milan Troi s.p., Abramičeva ulica 4a s Ptuja.
 
V SNS se sprašujemo, kako je mogoče, da ima ta koncert, kakor kaže, dovoljenje za izvedbo, ko pa vendar 63. Člen Ustave republike Slovenije in kar dva člena kazenskega zakonika Slovenije prepovedujeta takšne in podobne manifestacije. Čudi nas, da razni mirovni inštituti, razne nevladne organizacije, razni podporniki migrantov in raznih deviantnih gibanj niso dvignili glasu ob tako hudi pronacistični in proustaški provokaciji. Če komu v državi rečeš peder, je takoj ogenj v strehi, ko pa pride v Slovenijo ustaški pevec, ki propagira nestrpnost in še kaj hujšega, se ne zgane nihče. Ali je to morda nova politika sedanje vladajoče strukture, ki je že pokazala svojo barvo, ko je v Mariboru ob prisotnosti najvišjih predstavnikov slovenske države in rimo katoliške cerkve pokopavala ustaše?
Ali je morda za vsem tem naš sedanji predsednik države Pahor, ki je bil na blagoslavljanju Barbarinega rova, v katerem so trupla ubitih ustašov, nikoli pa ni šel v ustaško taborišče Jasenovac, kjer so Hrvatje pobili 400 Slovencev, med njimi tudi 80 naših duhovnikov. Zanimivo je, da pri Barbarinem rovu ni bilo niti enega predstavnika hrvaške vlade. Žrtve iz rova bi morali predati hrvaški državi, ki naj jih na svojem ozemlju pokoplje, saj bi to bilo edino pietetno dejanje, ki bi ga morala slovenska stran storiti. Vendar ne. V Mariboru so naredili nekakšen spominski park za ljudi, ki nikakor ne sodijo na slovensko zemljo. Kje je zdaj glas smetarja, peka, slaščičarja, čistilca pasjih zavetišč in podobnega, Pahorja? Ali se bo Pahor morda udeležil tudi tega koncerta? Ali mu bo organizator podaril sedeže v prvi vrsti, skupaj z ostalimi iz slovenske vlade in vladajoče strukture? Ali bo morda vstal in z dvignjeno roko Thompsonu odzdravil na pozdrav »za dom spremni«?
In kaj bo storila slovenska oblast? Kaj policija? Kaj tožilstvo, ki tako rado tolče po političnih neustreznežih? To so dejanja ob katerih bi morala slovenska oblast skočiti pokonci in preprečiti takšne svinjarije! Ali pa je morda kdo Hrvatom kaj dolžan!?