Volilna enota: 5 Celje

Volilni okraj:

  • volilni okraj Velenje 2 (Šmartno ob Paki, Šoštanj, del mestne občine Velenje, ki obsega območje naselij: Kavče, Plešivec, Podgorje, Podkraj pri Velenju, del Velenje)

Številka na glasovnici: 4

Rojen: 11. marec 1980

Zaposlen: Logist

Cilj Slovenske nacionalne stranke je, da se življenje Slovencev poenostavi. Se Slovencem da možnost dela in razvoja, se ukinejo policijske, sodne in davčne represije in se na prvo mesto postavi Slovence, zato Matevž Perovec v ospredje postavilja:

  • ekonomsko močno Slovenijo,
  • zagotavljanje zaposlovanja v Sloveniji za Slovence,
  • zagotavljanje socialne varnosti za Slovencem,
  • zagotavljanje ustrezne zdravstvene oskrbe za Slovence,
  • zagotavljanja kvalitetnega šolstva, predvsem za slovenske otroke…več si lahko preberete na spletni strani stranke www.sns.si.

Kot predsednik lokalnega odbora SNS Šoštanj s podporo predsedstva stranke, članov in občanov Šoštanja na prihajajočih državnozborskih volitvah se je podajal v boj za poslanca v Državni zbor Republike Slovenije.

Prihaja iz Šoštanja, kjer je obiskoval osnovno šolo. Šolanje nadaljeval in si pridobil višješolsko izobrazbo.

Svojo poklicno pot je pričel v Gorenju, pozneje je delal kot samostojni podjetnik, zadnji dve leti je zaposlen v družbi SiDG.

Prosti čas rad preživi v naravi, kjer srečuje ljudi, spoznava kulturo in uživa v športu.

S svojim čutom za pravičnost in domoljubnostjo bo v državnem zboru dostojno in odgovorno zastopal prebivalce ter interese Šoštanja, Šaleške doline in širše.