Na portalu TVS ponavljajo hrvaške potvorbe v zvezi izjavami Junckerja

September 15, 2017
Posted in News, Novice
September 15, 2017 Alenka

Na portalu TVS  ponavljajo hrvaške potvorbe (po čigavem naročilu??) v zvezi izjavami Junkerja: “Predsednik Evropske komisije nasprotuje morebitni slovenski blokadi hrvaškega vstopa v schengen.”

Celi odstavki so perfidno prirejeni. Takole pišejo naši:

Juncker proti slovenski blokadi vstopa v schengen
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je medtem poudaril, da nasprotuje morebitni slovenski blokadi hrvaškega vstopa v schengensko območje. “To ne prispeva k enotnosti.  Želim si, da se obe državi medsebojno dogovorita,” je v intervjuju za HRT dejal Juncker. Ministrica Pečinović Burićeva je sicer že pred tem dejala, da ne verjame v uresničitev napovedi o slovenski blokadi.

Ne strinjam se s tistimi, ki blokirajo tako imenovane nove članice, ki so že dalj časa v EU-ju.  Želel bi, da Romunija, Bolgarija in Hrvaška postanejo del območja prostega pretoka, saj so te države dosegle izjemen napredek,” je še dodal Juncker, ki nasprotuje tudi umetni delitvi na zahodni in vzhodni del Evrope.

Bi ne bilo odveč poslušati, kaj je Juncker resnično IZREKEL!
Med drugim ni navedel Hrvaške skupaj z Romunijo in Bolgarijo. Omenil jo je potem, posebej, in izrecno poudaril: “… tudi Hrvaški je treba omogočiti vstop v schengen V KOLIKOR IZPOLNI VSE POGOJE!” To pa je natančno tisto, kar zahteva Republika Slovenija! Juncker je v nagovoru odločno poudaril, da je spoštovanje evropskega prava bistveni pogoj in da je (raz)sodbe treba upoštevati.
O odpiranju schengena je govoril pri točki, ko je obravnaval Freicheit, Gleichberechtigung in Macht des Rechtes! V EU vlada “das Recht und Gesetz”! V tem duhu je omenjal vključevanje v schengen in sklenil, da EU ni država, mora pa biti PRAVNA DRŽAVA.

NE ZAVAJATI LJUDI!