Obrambna politika temelječa na oboroženi nevtralnosti izven vseh vojaških zvez.

February 20, 2022
February 20, 2022 Alenka

Po več kot 18 letih od kar ni obveznega služenja vojaškega roka je jasno, da je bilo ukinitev tega ena večjih napak. Nujno je, da se ponovno uvedbe služenje vojaške obveznosti, saj fantje tam dobijo samodisciplino in osnovno znanje preživetja, kar marsikateremu današnjemu fantu, moškem manjka. Na ta način bi se pa fantom dodatno približal poklic vojaka, slednjih namreč v Sloveniji kronično primanjkuje, kljub zelo stimulativni plači. Menimo, da je tudi nujna podpora profesionalnim vojakom. Z uvedbo obveznega služenja vojaškega roko in posledično večjo fluktuacijo fantov, bi bil vpoklic t. i. rekrutov s časovno prilagojenim in zanimivim ter interesno vezanim programom usposabljanja, veliko bolj izvedljiv. Domala pa skoraj nujno.  

Slovenska nacionalna stranka je nasprotovala vstopu v organizacijo NATO in nikakor ne pristaja na vzpostavitev in izgradnjo vojaških oporišč organizacije NATO na ozemlju Slovenije. Nedavno dogajanje v Afganistanu je pokazalo, da naše nasprotovanje ni iz trde izliti, ampak je tehten argument. NATO je tudi tisti dejavnik, ki bi lahko povzročil vojno v Ukrajini. Od NATA ima Slovenija zgolj stroške članstva, ko pa Slovenija potrebuje pomoč, pa v svoji bitki ostaja sama.

Popolnoma nasprotujemo migrantskemu toku, ki ga podpirajo razne Soroševe in podobne organizacije. Glede na dosedanje izkušnje z ilegalnimi pribežniki, ki so se v veliki večini izkazali za teroriste, posiljevalce, nasilneže, ki so v Evropo prišli le islamizirati evropske narode, absolutno nasprotujemo kakršnikoli podpori le-tem.

Prepričani smo, da je Evropska unija odpeta zgodba, ki državam članicam samo narekuje in ukazuje kaj in kako naj v lastni državi sprejema zakone in ureja življenje državljanov, pa če tudi so tovrstni ukrepi v škodo državljanov. Podpiramo idejo o Evropi narodov, nikakor pa nismo naklonjeni Evropski uniji, ki je vse bolj podoba Soroševih idej in zmedene ameriške lgbt sfere.

V Slovenski nacionalni stranki se bomo:

  • zavzemali, da se vse ilegalne pribežnike, ki so storili kakršenkoli prekršek ali kaznivo dejanje, izžene iz Slovenije;
  • zavzemali, da se najprej poskrbeti in zaščititi Slovence;
  • zavzemali, da se uvede obvezni služenje vojaškega roka;
  • zavzemali, da se ukrepi slovensko vojsko;
  • zavzemali, da se Slovenija izvije iz primežev vseh organizacij, ki bi nam rade narekovale tempo obrambe;
  • zavzemali, da se slovensko vojsko ustrezno opremi;
  • zavzemali, da se ob vstopu Hrvaške v Schengensko območje z meje odstrani vse tehnične ovire.
, ,