Odvzem odlikovanja ameriškemu kongresniku slovenskega rodu Paulu Gosarju

January 21, 2021
Posted in News, Novice
January 21, 2021 Alenka

Ljubljana 21.1. 2021

Spoštovani gospod predsednik Borut Pahor,

Na Vas se obračamo zaradi članka v časniku Ekipa Svet 24 (19.01.2021), kjer se namiguje, da nameravate ameriškemu kongresniku slovenskega rodu Paulu Gosarju odvzeti odlikovanje, ki ga je prejel za zasluge povezovanja Združenih držav Amerike in republike Slovenije.

V ZDA naj bi bil po informaciji časnika Ekipa Svet 24 kongresnik Paul Gosar v zveznih preiskavah, kar pa ne drži. To, da naj bi Paul Gosar namigoval in bil celo soodgovoren za proteste v Washingtonu so za enkrat samo zlonamerne govorice, prav tako pa ni še prišlo niti do preiskave. Vse kar se je zgodilo je bilo to, da je aktivistka in demokratska članica spodnjega doma kongresa Athena Salman napisala pismo generalnemu tožilcu in direktorju FBI Christopherju Wrayu, da sprožita preiskavo proti omenjenemu kongresniku.

V Slovenski nacionalni stranki smo mnenja, da bi se bilo zelo nespametno na tak način pristransko politično izpostavljati, še posebej pa v fazi, ko proti kongresniku ni sprožena niti preiskava.

Zanimivo je, da so v največjih medijih tako zelo kritični do protestov, ki so v nasprotju z njihovo politično opcijo. Kučan je podelil najvišje državno odlikovanje Sorošu, ki je naredil po svetu bistveno več škode kot koristi, mi pa bi odvzeli odlikovanje človeku, zoper katerega ni niti dokazov, poleg tega pa se to dogaja še na politični sceni tretje države.

V Sloveniji bomo zdaj s politično pristranskostjo obsojali napad na Kapitol (ki je nedvomno sporen), na drugi strani pa napad na slovenski parlament z granitnimi kockami pometli pod preprogo.


Če so torej protestniki oziroma huligani proti levi politični opciji jih bomo izpostavljali kot nekaj najhujšega, njihovim zagovornikom (ki v primeru Paula Gosarja tudi to niso), pa odvzemali državna odlikovanja.

Na drugi strani pa če bi bili v ZDA huligani iz skupine Black Lives Matter, ali pa pri nas protestniki proti vladi, in bi kdo zagovarjal njihovo huliganstvo, pa seveda zaradi »prave politične opcije« tega nebi obsojali, še najmanj pa odvzemali odlikovanja. 

Izgleda da ima tudi časnik Ekipa Svet 24 enako pristransko politično ozadje, saj z njihovo očitno »anti Trump« retoriko, tako kot ameriški mediji napadajo vse, ki so legitimno podpirali Donalda Trumpa.

Z odvzemom odlikovanja bi samo še bolj očitno nakazovali, da so levičarski napadi na državni zbor in vstop sirskega migranta v prostore le-tega nekaj sprejemljivega, napadi desne politične opcije v drugi državi pa nekaj, česar ne bomo tolerirali.

Prosimo Vas, da premislite kaj bi z odvzemom odlikovanja sporočali svetu, saj nas že tako v tujini ne jemljejo dovolj resno.

Zmago Jelinčič Plemeniti, vodja PS SNS