Odziv na članek v reviji Reporter

June 7, 2021 Jernej

Spoštovani,

V 23. številki Reporterja je bil objavljen članek z naslovom »Nič plemenitega od Plemenitega« in vam v zvezi s tem pošiljam odgovor, ki ga prosim objavite v naslednjem časopisu v okviru rubrike pisma in odgovori.

Slovenska nacionalna stranka je z mojim podpisom vložila na državno tožilstvo zahtevo, da se procesuira in obsodi, tudi post-mortem, italijanske vojne zločince. To je bilo v času levih vlad. Iz tega ni bilo nič, levo tožilstvo je vse skupaj zavrglo z bedastimi argumentacijami.

Vložili smo zahtevo o reviziji lastninjenja velikih območij Slovenije s strani rimokatoliške cerkve, kar je bilo vse storjeno v neskladju z našim zakonjem, tudi to v času levih vlad.
Iz tega tudi ni bilo nič in so vse skupaj zavrgli.

Že v prvem mandatu pa je SNS zahtevala referendum o vrnitvi tako imenovanega cerkvenega premoženja, kateremu se je pridružila tudi takratna Združena lista socialnih demokratov (zdaj SD) in prevzela zastavo, pa tudi takrat ni bilo nič.

Kar se tiče kolaboracije je tako stališče SNS, kakor tudi moje osebno, nespremenjeno in vedno bomo podpirali NOB, seveda pa ločimo kaj je borba slovenskega naroda in kaj je komunistična revolucija.
Vojne žrtve so vojne žrtve, žrtve po vojni pa so plod pobojev predvsem na osnovi političnih oziroma osebnih razmislekov in zamer.

Vsak zločin ima ime in priimek, pa tega tudi ni hotela razkriti oblast v času levega vladanja.

Zato gospod Januška, v bodoče pišite na osnovi realnega vedenja, ne pa floskul, ki vam jih trosijo režimski mediji.

Kar pa se tiče petkovih protestov se mi zdi, da ima večina udeležencev vsak mesec v žepu vsaj dvakrat toliko kot vi.

Lep pozdrav,

Zmago Jelinčič Plemeniti