Opozarjali smo že pred sedmimi leti …

April 21, 2018
Posted in News, Novice
April 21, 2018 Alenka

Slovenska nacionalna stranka je že pred sedmimi leti, 5. aprila leta 2011 v državnem zboru RS povedala tole:

Če bi se zaradi vojne v Libiji močno in neobvladljivo povečal pritok migrantov v Italijo in bi se to na ravni EU ocenilo kot primer množičnega prihoda razseljenih oseb iz tretjih držav, ki se ne morejo vrniti v svojo matično državo, jim bo v državah članicah treba zagotoviti začasno zaščito, poročajo mediji.

 V Slovenski nacionalni stranki pozivamo  Vlado RS naj najprej zahteva, da se mora begunce, tudi tiste iz Tunizije , najprej naseliti v državah članicah EU, ki so v svoji zgodovini imele v Afriki kolonije in so te ljudi praviloma izkoriščale in zatirale in tudi zaradi njihovega delovanja smo danes priča tem dogodkom, ki niso v ponos svetu enaindvajsetega stoletja. Francija, Italija,Španija,Nemčija,  ne pozabimo na Nizozemsko in Belgijo ter druge so države , ki imajo največji zgodovinski dolg do teh območij in naj se sedaj izkažejo, ne pa da zahtevajo od sosednjih držav Italija naj  sprejme begunce iz severne Afrike. Nesprejemljivo je, da bi Republika Slovenija pristopila k izvajanju pomoči v konkretnem primeru, najbolj razvite države EU in to so tiste, ki imajo znane ekonomske in politične preference v navedenem delu sveta, pa pomoči ne bi nudile, bi pa po koncu grozot zopet ekonomsko in politično pričele z izkoriščanjem vpliva in moči v  teh državah, Sloveniji  pa bi ostali ti reveži begunci, ki ne bi imeli kam, Slovenija pa bi morala za njih skrbeti.

 Zahtevamo od ministrice Kresalove, ministra Zalarja, ministra Žbogarja in seveda predsednika Vlade, da v bilateralnih kot multilateralnih odnosih zastopajo suvereno stališče RS, kot enakopravne in polnopravne članice EU, ne pa da pokleknejo pred in pod interesi velikih, kar se sicer praviloma dogaja. Zagotovitev enake obravnave migrantov, ne glede od kod prihajajo, pomeni, da mora to zagotoviti EU, ne pa samo nekaj držav znotraj nje, ki so naključno geografsko blizu. Prepričani smo, da bi v hipotetičnem primeru prihoda migrantov iz Ukrajine in Rusije, Poljska zahtevala ne samo pomoč, temveč bi nemudoma izdala začasna dovoljenja za bivanje v EU.

Seveda so se vsi norčevali, zdaj pa imamo kar smo iskali. 19. aprila, pred par dnevi torej, je vlada imela izredno zaprto sejo na kateri je odločila vpoklicati rezervni sestav policije in rezervni sestav vojske zaradi naraščajoče nevarnosti novega udara migrantov.

PA JIH ŠE DANES NI SREČALA PAMET, MULTIKULTIJEVCEV !