Peterle na HRT

October 3, 2017
Posted in News, Novice
October 3, 2017 Alenka

Ker je bedasti evropski poslanec Peterle na hrvaški televiziji dne 2. septembra 2017 kvasil neumnosti, mu je Andrej Lenarčič poslal pisanje, ki ga je Peterle zagotovo vrgel stran še preden ga je prebral.

Za Slovence in slovenske državljane, ki bi radi videli kakšne neumnosti je kokodakal Peterle, objavljamo pisanje Lenarčiča. Peterleta se tako ali tako ne splača poslušati.

Spoštovani!

Pravkar (21.40) sem na HRT, v oddaji “Hrvatski premieri osobno” ujel Vašo izjavo o hkratni osamosvojitvi Republike Slovenije in Republike Hrvatske.

To je notorična neresnica. Dejstva so dobesedno “vklesana v kamen”. Zagrebčani so namreč resnico o svoji osamosvojitvi (“raskid državnopravnih sveza …”) vklesali v kamen, ki so ga postavili pred zgradbo, v kleti katere se je to zgodilo 8. oktobra 1991.
Ker vedno in povsod velja pravilo “non bis in idem”, je popolnoma nemogoče, da bi se RH osamosvojila (razdrla državno pravne vezi z bivšo državo) DVAKRAT. Da se Hrvatska ni osamosvojila hkrati z Republiko Slovenijo, pripovedujejo še druga dejstva.

Npr.:
Novinar britanskega Guardiana, ki je prisostvoval razglasitvi v Ljubljani, je povprašal Tudjmanovega zastopnika in objavil v svojem listu:
Ian Traynor in Ljubljana
The Guardian, Wednesday 26 June 1991
By contrast with the Slovene declaration, the Croatian statement*** appeared to be more gesture than substance. A senior adviser to President Franjo Tudjman of Croatia said that the independence declaration should not be taken literally. ‘It’s just a declaration. Everything remains the same.’

Da se v Zagrebu ni zgodilo nič podobnega, dokazuje tudi agresija JLA na osamosvojeno Slovenijo! JLA (vojska vseh republik in pokrajin SFRJ!!!) je napadla SAMO Slovenijo. Hrvatske ni imela za kaj, ker se ni osamosvojila! Nasprotno, kot integralni del preostanka SFRJ je bila tudi ona agresor na Slovenijo. Toliko bolj, ker je Tudjman odločno prepovedal vsako akcijo, ki bi ovirala JLA pri napadu (Obrambnega ministra Špeglja je brcnil, ker je ugovarjal!).

Nesramno laž ponavlja tudi arbitražni tribunal v svoji Final Award, ki je s tem avtomatično nična, saj že v prvi ugotovitvi popolnoma napačno opredeljuje dejansko stanje stvari!

Da imajo številni tujci dovolj razlogov za potvarjanje dejanskega stanja, je dejstvo. Nagravžno pa je, če slovenska stran pri tem sodeluje.

Andrej Lenarčič
poslanec prvega sklica
član Skupine za arbitražo

Op.:
***) Naj opozorim, da država nastane Z RAZGLASITVIJO! Ne s sprejemanjem sklepov. To je našim “strokovnjakom” moral osebno pojasnjevati sam Badinter. In npr. glede datuma nastanka obnovljene Avstrije so dvome odpravili z ugotovitvijo, da je nastala tisti hip, ko je predsednik Figl stopil na balkon palače Belvedere in množici naznanil: “Österreich ist frei!” – pa so deklaracije, predpise in zakone sprejemali in podpisovali že mesece prej in cele tri mesece pozneje!. Torej: Suverena Republika Slovenija je nastala tisti hip, ko je bilo to dejstvo javno, na trgu, razglašeno. Kot tako jo je doletela tkim. Brionska konferenca/moratorij , ki ne le, da ni ničesar spremenila glede suverenitete, celo ipso facto (“udeležba na tripartitni mednarodni konferenci”! Udeleženci: ES kot sklicatelj, RS kot napadena država, SFRJ kot agresor!) je pomenila mednarodno priznanje nove države. Jugoslovansko republiko Hrvatsko pa je Brionska konferenca več kot očitno zalotila v statusu jugoslovanske republike; zato je smela razglasiti osamosvojitev šele po poteku moratorija!