Pisno poslansko vprašanje v zvezi s povečanim kriminalom v Sloveniji

April 21, 2021 Alenka

Kriminala, ki ga povzročajo marginalizirane družbene skupine po Sloveniji je vedno več.
Dejstvo je, da so skupine, ki so socialno in kulturno samo-izključene, bolj nagnjene k kriminalu. Dejstvo pa je tudi to, da če se policija ne poslužuje regona teh skupin, se kriminal samo še povečuje, kot je to opazno v vsej zahodni Evropi.
Prejšnji teden je skupina kočevskih Romov ropala in grozila kar v okolici Celja, pred dobrim mesecem pa so bili Romi pri Grosupljem celo obsojeni umora nedolžnega 77-letnika.
Na kočevskem, si pristojne oblasti zaradi multikulturne politične agende ali pa samo zaradi stalno prisotnega strahu, zatiskajo oči pred vsem tem kriminalom, s čimer močno ogrožajo varnost lastnih državljanov. Nedolžnih državljanov, ki doživljajo konstanten strah za sebe in svoje bližnje je vedno več. Število Romov se v getih povečuje, v desetih letih se je povečalo skoraj za 100%, s čimer se zaradi pomanjkanja pregona povečuje tudi kriminal.
Glede na evropske statistike, denimo v francoskih no-go conah, je več kot očitno, da se z getoizacijo določenih družbenih skupin, varnost v državi le slabša.
Četudi so vsi kazalniki in zdrav razum na strani policijskega pregona kaznivih dejanj, ki so zaradi socio-psiholoških efektov marginalizacije in kulturne nekompatibilnosti v getih še toliko bolj inteznivna, se nekako policija, tudi zaradi neodzivnosti sodnih oblasti, od pregona odmika.
Zaščita lastnih državljanov in njihova varnost je civilizacijska osnova. Ker statistike dokazujejo kako se v getih, še posebej tistih, ki so kulturno nekompatibilni z okolico, kriminal le povišuje, je ključnega pomena, da se s sankcioniranjem kazniva dejanja že v kali zatre.

Multikulturna agenda nikoli nebi smela poseči v osnovno civilizacijsko pravico vsakega državljana, pravico do varnosti, zato je nedopustno, da z odmikanjem od pregona stvari poslabšujemo in tvegamo še večje število nedolžnih žrtev kaznivih dejanj.
Kdaj se bo policija lotila pregona, s katerim bo v jedru zatrla kriminal v getoiziranih romskih naseljih po Sloveniji in s tem zaščitila vse bodoče nedolžne žrtve?