Pisno poslansko vprašanje v zvezi z društvom BELIS

May 12, 2021 Alenka

V Sloveniji se je pojavilo društvo BELIS (Društvo za srečno življenje Belis), ki se naj bi med drugim ukvarjalo z nelegalno izdajo lažnih diplomatskih kartic, katere se uporablja za neoviran prehod državnih meja.
Gre za hudo zlorabo uradnih znakov Evropske Unije, s katerimi se prelisiči varnostne organe na državnih mejah.
V tem društvu si naj bi ljudje pridobili »uradne« izkaznice, s katerimi lahko brez kontrole prehajajo državno mejo in prevažajo kar želijo, vključno s prepovedanimi drogami.
Na družbenih omrežjih je opazno izjemno veliko zanimanje za te izkaznice, kar je tudi logično, saj si ljudje v času covid krize želijo nemoteno prehajati državne meje.
To priložnost je izkoristilo društvo BELIS, katerega ustanovitelj je Mihael Bellis (z rojstnim imenom Miran Plohl), ki je pred časom do smrti izstradal svojega otroka, zdaj pa je začutil priložnost v hudi prevari sistema.
Bellis naj bi poleg tega po Sloveniji že pošiljal navodila za sesutje vlade, NIJZ-ja, UKC-jev, policijskih postaj in centrov sedežev političnih strank, TV centrov po Sloveniji ter še nekaterih drugih, skritih lokacij.
Sedaj naj bi njihovo kartico uporabljalo za prehajanje meja že veliko ljudi, na njej pa so zlorabljeni uradni znaki Evropske Unije in celo civilne zaščite.
Mihael Bellis naj bi v svojo kriminalno društvo vabil nove člane ravno s to pretvezo, da jim uredi “diplomatsko” prehajanje meje. Na družbenih omrežjih so objavljeni celo posnetki, kako se s to kartico preslepi uradne hrvaške in avstrijske varnostne organe na državnih mejah.

Ali so organi pregona že začeli s postopkom zoper društvu BELIS in njegovemu ustanovitelju Mihaelu Bellisu?