Popravek zakona o vrnitvi Primorske matični Sloveniji

April 27, 2019
Posted in News, Novice
April 27, 2019 Alenka

Tole je vodjem opozicijskih strank poslal Marko Bidovec, pranečak ustreljenega primorskega domoljuba Ferda Bidovca, ki so ga Italijani obsodili in ustrelili leta 1930: 

Spoštovani naslovniki, 

K sreči tudi na levosučni strani slovenskega političnega prostora še premorejo tudi kak glas razuma in niso, k sreči, vsi bebavi Matjaži Nemci in Tit Turnški!   

Zdaj imate, skupaj s svojimi poslankami in poslanci vaših političnih strank v DZ, možnost in dolžnost prepričati na hodnikih DZ-ja posameznike iz vrst vladajoče koalicije, da ob ponovnem glasovanju spremenijo stališče, še enkrat temeljito premislijo, aktivirajo – v kolikor jo sploh premorejo – zdravo kmečko pamet in glasujejo PROTI imbecilni neumnosti Matjaža Nemca in njegovi bebavi »priključitvi«
naše svete Primorske k matični domovini! 

Veseli, da tudi Spomenka Hribar spodaj v pismu poudari pri vnovični (ne)potrditvi preimenovanja praznika: 
a) neumnost Nemčevega predloga 
b) ideološko zaslepljenost Matjaža Nemca 
c) resnico,   
č) pozitivnost odločitve SDS leta 2005 
d) dobrobit in korist nacije kot take (vrnitev Primorske) 

Preprečite, da rdeča falanga uspe dobiti pri ponovnem glasovanju 46 glasov!

Stojte mi glih! (=Ostanite pokončni!) 

Marko Bidovec 

Tole je pa sporočilo ge. Spomenke Hribar, ki ga je po elektronski pošti poslala nekaterim poslancem, članom vlade v zvezi z zakonom o vrnitvi Primorske matici.


Imenovani  in neimenovani poslanci DZ -RS,
 
NIKOLI,  NIKOLI  vam ne odpustim  spremembo zakona od »vrnitve«  nazaj k »priključitvi« Primorske! 

Priključiš lahko nekaj 
tujega k svojemu, Primorska pa je naša, ki nam je bila po krivici odvzeta, zato jo lahko matični domovini le vrnemo!
 
Da nas ne bo še kdaj bolela glava zaradi »priključitve«?!
 
Vsa čast  slovenskim partizanom,  njegovemu vodstvu, ki  je sklenilo, da se po vojni 
priključi Primorska matici! Toda bila je vojna, kdo bo stikal po slovarjih … ?! Šlo je torej z nenamerno  neprecizno poimenovanje  velike odločitve: vrnitev Primorske domovini!   Običajno se kasneje v zgodovini popravijo ne dovolj precizna poimenovanja dogodkov in dejanj,  vi pa ste šli obratno pot: od popravljenega nazaj k nepreciznemu! Neverjetno!
 
Je res tako obligatorno mnenje ZZB NOV, tov. Tita Turnška, ki se sklicuje na to, kdaj, in kako je bilo sklenjeno poimenovanje vrnitve Primorske natični domovini, namreč kot »priključitev«. Ponavljam: bila je vojna, spreminjali  so sitem, odločali o mejah, …. zdaj pa naj se ne bi dalo popraviti  prvotno poimenovanje v ustreznejše, torej »priključitev« v »vrnitev«?! Je problem v tem, ker se »Partija nikoli ne moti« ali to, da je spremembo predlagala in uveljavila današnja opozicija, SDS? Meni je čisto vseeno, kdo kaj predlaga, da je le  resnično, pozitivno in v korist nacije kot take! 

Zdaj izglasovana sprememba  zakona o vrnitvi Primorske je še ena neumnost  in ideološka zaslepljenost, kot jih je bilo že mnogo!
 
Ob ponovnem glasovanju imate možnost to napako  popraviti!
 
Spomenka Hribar