Poslanska pobuda – odstop od konvencije iz Marakeša

November 5, 2018
Posted in News, Novice
November 5, 2018 Alenka

VSEBINA POSLANSKE POBUDE

 Zaradi nevarne situacije, ki iz Bosne ogroža najprej Slovenijo in v nadaljevanju celotno Evropo, podaja poslanska skupina Slovenske nacionalne stranke sledečo poslansko pobudo:

Dobro obveščeni obveščevalni in medijski viri na Zahodnem Balkanu poročajo, da gre pri sedanjem migrantskem valu v BiH (predvsem na območju Bihača in Cazina), ko se na tisoče ilegalnih migrantov poskuša prebiti na Hrvaško in naprej v druge članice EU, v bistvu za dimno zaveso, s katero se poskuša na tisoče v Siriji poraženih islamskim esktremistov iz vrst Islamske države, Alkajde, Alnusre … spraviti v EU, da bodo tam destabilizirali evropske države in izvajali teroristične napade. Da gre res za to, potrjuje tudi dejstvo, da so na terenu prisotni aktivisti skrajno islamistične organizacije Svetovna islamska liga in muslimanske “človekoljubne” organizacije IIRO. Ti ilegalnim migrantom delijo hrano/pijačo, zdravila, obleko in denar ter jih hujskajo. Pri tem jim veliko pomagajo evropski multikulti skrajni levičarji.

V prid tej tezi govori tudi 1. oktobra letos objavljeni dokumentarec Deutsche Welle o grozljivih varnostnih razmerah v begunskem taborišču Moria na grškem otoku Lesbos. To begunsko taborišče namreč že dlje časa obvladujejo ekstremisti iz vrst Islamske države, ki terorizirajo vse, ki po njihovem prepričanju niso “pravoverni muslimani”. Na udaru so zlasti nezakrite ženske, svobodomiselni in pripadniki ne arabskih narodov (v prvi vrsti Kurdi in Perzijci). Posnetek dokumentarca je dostopen na Youtubu.

Glede na to poslanska skupina Slovenske nacionalne stranke predlaga vladi, oziroma ji svetuje, pravzaprav pa zahteva od vlade Republike Slovenije, da v zaščito svoje države in državljanov, ter celotne Evrope, Slovenija nemudoma odstopi od t. i. konvencije iz Marakeša, ki ekonomskim migrantom iz Tretjega sveta na široko odpira vrata v Evropo. Od te konvencije sta že pred časom odstopili Madžarska in ZDA, zdaj pa še Avstrija in Poljska, namerava pa jih še nekaj. Smiselno bi bilo,da se med države, ki se zavedajo nevarnosti za lastne države in Evropo vpiše tudi Slovenija.

Celoten dokument si lahko ogledate tukaj:

Poslanska pobuda, 30. 10. 2018