Pravni termini in ostala navlaka

May 10, 2018
May 10, 2018 Alenka
V prvi rundi se je izkazalo za dignum et iustum, da pogledamo v najnovejši dosežek pravnih “verbalistov” (ki ždijo in kasirajo pod krinko SAZU, četudi NISO SAZU), Pravni terminološki slovar.
Namreč:
Evidentno je od začetka prav, ko se oporeka blebetalom, ki so govoričili o:
1) osamosvojitvi 25. 6. 1991,
in o
2) osamosvojitvi HKRATI s HRVATI.
Od samega začetka, NEUK in BREZ PERJA z univerze dr. Edvarda Kardelja (na srečo in v svoj velik ponos!),  da DEKLARACIJA v zadevnem okolju (INTERNACIONALNO PRAVNO) pomeni komaj nekakšen LETTER OF INTENT, torej pobožno (politično) željo, ki se udejani (šele) z RAZGLASITVIJO.
Resnično je neverjetno, kakšna akademsko načičkana debilna sodrga se gnete pri ključnih vzvodih delovanja države… *** CELO (!!!) IZDELEK TIPOV NJIHOVE BAŽE POVE PRAVILNO:
Op.: GLEDE NA ELEMENTARNO PRAVO, TEMELJNA NAČELA VSAKEGA PRAVA IN PRAVILA ARBITRIRANJA, BI ARBITRAŽNI TRIBUNAL MORAL reklamirati netočnost tako glede osamosvojitve, kot tudi glede obstoja državne meje (posebej z ozirom na dikcijo TUL, II. razdelek!), čeprav so naši “strokovnjaki” nakracali LAŽNIV MEMORANDUM.
____________________________________
***) Naj k sodrgi opozorimo še na blebetanje v predpisani PRISEGI (ki jo opredeljujejo kot zaprisego … DEBILNO!). Namreč odstopivši premier Cmerar je citiral in se nanjo skliceval v obrazložitvi odstopa. In je imel prav: NAMREČ prisegel je, da bo USTAVO SPOŠTOVAL, ne pa IZPOLNJEVAL, PO NJEJ RAVNAL … Saj je prisegel, da bo ravnal po svoji vesti – ta pa je lahko hudičevo KOSMATA, ali pa je sploh ni.  In zakone, ustavo in predpise lahko kot obseden SPOŠTUJEŠ, magari OBČUDUJEŠ, a to ne pomeni, da se po njih ravnaš, izpolnjuješ določila. Perverznost blebetal, ki so prikoritena k pravnim in drugim vzvodom države in ZAKONODAJAJO ZAKONODAJO, je res brezmejna. Sicer pa, če danes gremo mimo “VELEBNEGA” kupa bele malte/betona in vidimo, da “Pr’Skelet” še obstaja in odpadki tudi …     SIMPTOMATIČNO… “Oltar domovine” greznica in farsa … OSTANEŠ BREZ BESED …
Bedo dopolnjuje nesramno neznaten/komaj berljiv in PRIKRIT (moraš ga poiskati …) zapis o pomniku, ki je povrh še slovnična nakaza:
Napaka: prva vrsta bi še bilo: V spomin vsem žrtvam vojn … druga vrsta je pa narobe: z vojnami povezanim žrtvam! Pravilno bi bilo: Z VOJNAMI POVEZANIH ŽRTEV (v spomin katerih ŽRTEV: “Z VOJNAMI POVEZANIH”… laž in prevara ima pač kratke – lažnive “noge”…).