Preacova reakcija na odločitev Predsedstva SNS

March 27, 2019
Posted in News, Novice
March 27, 2019 Alenka

Preacov dopis naslednji dan, po predsedstvu, ko sem mu sporočil odločitev Predsedstva SNS.

“Zmago, ves čas od najinega dogovora sem lojalen SNS in najinemu dogovoru. Ignoriral sem nenaden plaz napadov iz SDS name, ki pa niso bili direktno name, ker sem v vsem čist, temveč so privlekli zgodbe o tebi. Nasvete, ki ti jih dajem so nasveti, tudi kot predvidevanja in insiderske informacije od novinarjev. Če bi vladi lahko postavili pogoj, da zniža sredstva za migrante, bi lahko javno SNS pač povedala, da je tu nekaj dosegla. Zdaj pa so se na SNS spravili desni mediji in SDS, pri levih pa nič ne pridobiš, vsi glasovi pa tako gredo potem k LMŠ ali pa opozicijski NSi. Tu le dva članka, jih je pa še kopica, in tega je še več in bo še več:  

Ko se česa dogovorim, se tega držim. Ne sedim na dveh stolih. Sam ne moreš dobiti 30.000 glasov, še posebej ne po zdajšnji projekciji, ko je SNS padla pod 2% glasov. Samo kaka močna izjava ne vžge več ali ne dovolj za 12,5% glasov, kolikor potrebno za EU poslanca. Na prejšnjih volitvah bi s Šoparjem in še kakšnim dobrim kandidatom zbral dovolj za enega poslanca. Za EU volitve one man band varianta ni dovolj, le team. Tudi brez aktivne kampanje v parlamentu in v medijih ne bo šlo. Če se ti koncentriraš na parlament in tiskovne, jaz pa na soočenja in oba na medijske intervjuje, pa splet, smo lahko na konju. Pa še drugi kandidati enako. Ne pozabi, da pride največ sredstev za pisarno, ki se jih v skladu strankinega programa domoljubja in Slovenije in EU narodov lahko nameni tudi za tiskanje nove knjige, strankarskih brošur in materiala pod programom domoljubja in tako vseh strankarskih aktivnosti, ki so seveda vseslovenske in v skladu s programom. 22.000 evrov na mesec. Skupaj lahko dobimo enega poslanca, če smo aktivni. Imam PR znanje in marketinško, ker to počel in skupaj lahko delamo dobro kampanjo, s presenečenji, nenavadnostmi, posebnostmi. Ampak v zadevo ne grem, da nisem za to nagrajen ali z izgledom. Pri meni je kot pri Cezarju Aut nihil aut Cesar. Ali nič ali cesar. Zanima me pa praktično le en mandat v EU parlamentu, ne pa politična ali stankarska kariera, ker tako bi imela spet dva dotop do medijev in nosila glasove za SNS in državnozborske volitve čez 3 leta zate. Ravno zato, ker si sam, tvoji poslanci pa neslišni, so zdaj po javnomnenjskih anketah stranka nizko. Tako vsaj od novinarjev – analitikov. Domoljubje in migrante ji počasi pobirajo drugi. 
Vsak od naju prinese dovolj glasov, midva po 10.000 ali več, ostali še vsak po nekaj. Vendar kot rečeno, moj pogoj je bilo prvo mesto, da pač lahko dovolj aktivno delujem, imam motivacijo in povlečem dovolj veliko število glasov. Če pa greš sam, samo na svoje ime, lahko vse spet zgubiš, ali skoraj zagotovo. Sploh, ker vidim, da bo SDS tolkla po vseh desnih, LMŠ pa bo skušal izkoristiti z vsemi triki prostor, tudi z navidez domoljubnimi ukrepi, kot je bil takvazi  izgon kvazi džihadistov. In če boš te ukrepe še hvalil, boš v bistvu dajal glasove domoljubnih sredinskih in domoljubnih levih (ki bi jih morala pobrati SNS) LMŠ. Ker LMŠ gradi na poštenosti in moči, ljudje potrebujejo občutek, da jih bo Šarec znal varovati, in ga bodo volili. Pred volitvami se zdaj vsi hočejo pokazati za domoljubne in z več mediji jim to celo lahko uspe. Vidim, da imajo pri LMŠ dobre stratege, vidim, da so si pridobili celo naklonjenost Reporterja, ki je sicer proti Janši, četudi je bil Reporter prej močno tudi proti Šarcu (morda sprememba zaradi spremembe lastniške strukture ali pač kakega dogovora z lastniki). Premisli. Ali nekaj dosežemo skupaj ali pa najverjetneje spet vse izgubiš. Jaz se dogovorov držim, tudi vseh finančnih, sem pragmatičen in brez želje za mešanje v strankarsko politiko, le svetujem lahko s svojimi dolgoletnimi politološkimi mednarodnimi in domačimi izkušnjami, ter medijskimi. Sredstva za pisarno evropskega poslanca pa so v petih letih 1,2 milijona evrov. pred petimi leti je SNS to zgubila, ker ni bilo dodatnih glasov k tvojim. Premisli. Pa te v sredo pokličem. Mislim, da sva oba dovolj zrela moža, da veva, kaj je v igri in kako so skupaj lahko možnosti in koliko vpliva imaš ti na odločitve svoje stranke. Nikogar v življenju nisem prevaral in ne imej tega občutka, da bi kot izvoljeni potem presedlal ali ne bil lojalen stranki in ideji. Ker je to nečastno, ker bi to uničilo doslej neomadeževano reputacijo.  
Seveda pa moraš vedeti, da so v SDS in drugod opazili, da si z menoj napovedal močnega kandidata, ki ima šanse, ankete so pokazale, da me poznajo, da so mi volilci naklonjeni. In ti morda sugerirajo neumnosti, da se me znebijo, da se te znebijo, da se znebijo SNS. Tu je tudi težava, če kandidirajo Šiškova lista in DOM, ker so potem šanse SNS manjše. Ker Šiško lahko pobere celo do 10.000 glasov. Morda se jih da prepričati, da nekako dajo glasove nam. Škoda bi bilo zapraviti tako zgodovinsko priložnost v tem kaosu. Ne bo več takšne. Pokličem v sredo, do takrat pa premisli. In vedi, da ti hočejo janšisti in podobni zasejati dvom o meni in lojalnosti, kot tudi počno meni o tebi. Pa se ne oziram na vse govorice in te članke in podobno.  Ker mi je pomembna ideja: EU narodov in da ne dobijo EPP, ALDE, Socialisti, ker bodo ti samo nadaljevali prejšnjo politiko, kar je združevanje družin in novih 7 milijonov muslimanov. EU zakon je že tu, na podlagi tega, pa ima zdaj Slovenija 132.000 registriranih tujcev, večinoma iz BIH in Kosova, ki pripeljejo družine in vse grepotem na slovensko socialo.

Gregor “