Primitivni tribalisti, PLEMEN in PASEM

November 8, 2018
Posted in Državnost
November 8, 2018 Alenka

Katastrofa (NACIONALNA) je, da še dandanes obvladujejo slovensko politično sceno primitivni tribalistični resentimenti, takim, ki so včeraj padli s palme pač ni pomoči … ŽRTVE so si pa DOLŽNE pomagati in se takih tipov otresti …

“Troedinoplemenske” grozovitosti tipov, ki so nas porinili v tribalistično balkansko tvorbo, je treba takoj končati in se začeti obnašati državno pravno civilizirano.

Tribalistični strup je pljusknil prek slovenskih dežel že davnega leta 1905.

Rdeči prapor je dne 18. 11. 1905 prinesel notico:

“PLEMENA” IN “PASME” – ta primitivna grozljivka je Slovence, državljane slovenskih dežel stala polovico življenj in nacionalnega (DRŽAVNEGA) ozemlja.

In to kljub temu, da so celo Poljaki  zgroženi opozarjali “sicer pregovorno politično nadarjene” Slovence, naj ga, po domače povedano, NEHAJO SRAT s temi norijami in naj končno začno delati za svojo (svoje) državo (države) – DEŽELE in naj si prizadevajo, za upravičeni delež pri oblasti v njih:

VIŠEK NORČEVANJA iz zdrave pameti in moderne politične misli je, da tukajšnja “strokovna elita” (uniDREK) še dandanašnji, po sto letih krutih preizkušenj in tragedij, trmasto vztraja in politična izhodišča ter stališča postavlja na primitivne tribalistične (“NARODNE”) izmišljije. O DRŽAVI (de civitate), torej o slovenskih DEŽELAH pa nič … Vsa pretekla dogajanja preslikava – prikazuje in tolmači – na ta bebavi zmazek v resnici slavne, junaške in demokratične zgodovinske izkušnje Slovencev. Obeša se na zgodbe, ki državnopravnega pomena sploh nimajo. Dejstev, ki opredeljujejo nacionalni status tako slovenskih DEŽEL – DRŽAV in Slovencev, kot njih polnopravnih državljanov, pa noče niti opaziti, kaj šele, da bi jih upoštevala in uveljavljala upravičenja, ki iz njih izhajajo.