Putinov govor

September 7, 2021
Posted in Mediji, Novice
September 7, 2021 Alenka

Govor Putina v Dumi, ki so ga poslanci pospremili z ovacijami:

»V Rusiji se lahko živi le kot Rus! Vsaka manjšina, ne glede na to, od kod prihaja, če želi živeti, delati in jesti v Rusiji, mora govoriti rusko in spoštovati ruske zakone.

Če imate raje šeriatsko pravo in želite, da vam življenje narekujejo muslimani, vam svetujemo, da greste v državo, ki šeriatsko pravo ima.

Rusija ne potrebuje muslimanskih manjšin. Manjšine potrebujejo Rusijo. Ne bomo jim podelili posebnih privilegijev, ali poskušali spremeniti naše zakonodaje, da bi ustregli njihovim željam, ne glede na to, kako glasno vpijejo, da so jim kršene pravice in da jih diskriminiramo.

Ne bomo dopuščali zanemarjanja naše ruske kulture. Veliko smo se naučili iz terorističnih napadov na ZDA, Veliko Britanijo, Nizozemsko, Nemčijo in Francijo. V teh državah bodo kmalu prevladali muslimani.

Ruski način življenja in tradicija ne podpirata pomanjkljivo kulturo in primitivno razlaganje šerijata in muslimanskega prava.

Pri oblikovanju novih ruskih zakonov, bi se moralo in se bo upoštevalo predvsem interese ruskega naroda, glede na to, da muslimanske manjšine niso Rusi.«

Kaj pa mi?

, ,