Razmislek strokovnjaka

September 18, 2019
Posted in News, Novice
September 18, 2019 Alenka

Na TV Slovenija včeraj, 17. 9. 2019:

Zadeva je grozljiva – kar počne maneken je ostudno!

Sporazum o arbitraži je vrhunski dosežek in je omogočil tribunalu v celoti izpeljati postopek, kljub poskusom, da se ga kompromitira.

“Prisluškovalna afera”je po sklepu/odločitvi tribunala ad acta in tribunal je objavil svojo odločbo. Zakaj pa komisija “brca crknjenega konja” postane kristalno jasno, ko preberemo arbitražno odločbo. Ker je bila priprava in izdelava slovenskega memoranduma tajna, so šele z objavo odločbe prišle na dan lažnive navedbe, v nasprotju tako z dejanskim stanjem stvari kot z določbami Sporazuma o arbitraži. Nobenega dvoma ni, da so avtorji slovenskega memoranduma lagali v korist Zagreba. S spuščanjem megle in dimnih zaves pa skuša sedaj “pomožni ešalon” to zločinsko delo prikriti pred javnostjo. Zato je nenadoma tako silno pomembno, kaj je kdo mislil med pripravami, kaj so čvekali posamezni udeleženci – morebiti tudi kakšne barve spodnje perilo so imeli … ABOTNO!!!

Podobno, kot če bi anatomi (razteleševalci) z razkosavanjem mrliča poskušali najti njegovo dušo … A dejstva so tu. Sporazum velja. Arbitražna odločba je tu.

Arbitražna odločba je razkrila zločinsko ravnanje “sestavljalcev” in podpisnika memoranduma. Zaradi grobih kršitev določil sporazuma je tako arbitražna odločba nična in je treba postopek ponoviti v skladu z veljavnim Sporazumom o arbitraži in na podlagi memoranduma, ki bo skladen z dejstvi, dejanskim stanjem stvari in predvsem z določili samega Sporazuma. 

Storilce – avtorje in podpisnika pa seveda pred sodišče.