Reakcija občinskega odbora Lenart na avstrijske protislovenske poteze

February 21, 2017
Posted in Novice
February 21, 2017 Alenka

Spoštovani!
Že lep čas spremljamo medije, kako so se Avstrijci, narod brez lastnega jezika, spravil na našo manjšino na Avstrijskem Koroškem, kjer že stoletja živijo Slovenci in kjer smo ozemlje izgubili po krivici. Da bi nas rane še bolj bolele, pa celo tisti, ki smo privatniki občutimo, kako so se Avstrijci spravili na nas, na naša podjetja, ki so si prisiljena kruh služiti v Avstriji, saj ga pač naše “gospodarsko ministrstvo” raje odstopa Hrvatom, migrantom iz muslimanskih držav in podobnim. Zadnji dogodek je neusmiljena dobesedna prepoved prometa našim avtoprevoznikom skozi Avstrijo, na način preverjanja maksimalni zbirokratiziranih papirjev, ki si jih je nemogoče urejati za vsak prevoz posebej… kje so še ostale stvari in težave z ostalimi podobnimi podjetniki. Naši vrli gospodje na vladi pa raje molčijo in govorijo, da se bodo verjetno stvari rešile v duhu dobrososedskih odnosov, nekako tako, kot se je končala zgodba s teranom.

Že v II. svet.vojni so bili na našem področju največji krvniki ravno Avstrijci, v vrstah SS, ki pa še vse do danes niso bili kaznovani, nekateri, ki so še živi, pa se vračajo občasno v Maribor in javno govorijo, da bo prišel čas, ko bo to komunistično mesto spet avstrijsko.

Ko gledamo zadeve, vidimo, da se mogoče celo njihove napovedi uresničujejo. Žalostna zgodba je tudi ta, da je Avstrija že ustanovila v Mariboru in Ljubljani podjetje z imenom Varinger, katerega namestnik direktorja je zloglasni Dr. Damijan Koletnik, oseba, ki ni nikoli odgovarjala za posojilo nevrnjenega denarja v aferi Zvon 1 in Zvon 2, in katero podjetje ima nalogo prevzeti oz. odkupiti podjetje Nigrad Maribor ter Mariborski Vodovod in si s tem prilastiti celotno vodovodno omrežje ter del kanalizacijskega v SV Sloveniji oz. na Štajerskem.
Torej bo naša-slovenska voda postala avstrijska.

Na naših SLOVENSKIH tleh bomo plačevali našo SLOVENSKO vodo Avstrijcem !!!!???

Dragi čalni SNS, stopimo skupaj in vrnimo udarec Avstriji. Če ga ne zmore naša vlada, ga vsaj poskušajmo mi.
Lep pozdrav iz Lenarta!

Goran Rebernik
predsednik OO SNS Lenart