Seja Predsedstva SNS

March 18, 2019
Posted in News, Novice
March 18, 2019 Alenka

V soboto, dne 16. marca je na sedežu stranke na Bleiweisovi 13 v Ljubljani potekala seja predsedstva Slovenske nacionalne stranke.

Predsedstvo je obravnavalo različne tematike, največ pa je bilo razprave o trenutnem položaju države v zvezi s čestimi menjavami na ministrskih položajih in vplivu tega na gospodarsko in politično situacijo v državi. Daljša razprava je bila tudi o situaciji v Evropi in o velikih političnih premikih znotraj unije.

V zvezi z delovanjem stranke je potekala razprava o organizaciji letošnjega kongresa in sodelovanju na volitvah za evropski parlament.

V zvezi s tem je predsedstvo sprejelo sledeče sklepe:

➡ Kongres bo imela Slovenska nacionalna stranke v soboto, 13. aprila 2019, na Otočcu na Dolenjskem.

➡ Slovenska nacionalna stranka se bo udeležila volitev v evropski parlament.

➡ Na volitve gremo s polno listo, torej z osmimi kandidati.

➡ Na listi bo tudi predsednik stranke g. Zmago Jelinčič Plemeniti. Navkljub ideji, da bi bil na častnem zadnjem mestu, se člani predsedstva s tem niso strinjali in odločili, da mora biti predsednik stranke na prvem mestu, torej nosilec liste. Tudi o tem bo tekla beseda na kongresu.

➡ Glede ostalih sodelujočih na listi je predsedstvo določilo pogoje za udeležbo.

Rok za prijave kandidatov je praviloma do vključno 01. aprila 2019.

PREDSEDSTVO SNS POZIVA VSE, KI BI ŽELELI KANDIDIRATI NA LISTI SNS ZA VOLITVE V EVROPSKI PARLAMENT, da na elektronski naslov info@sns.si ali po pošti na sedež stranke pošljejo svoje podatke (osebni podatki, stopnja izobrazbe in znanje tujih jezikov) z obrazložitvijo, zakaj in na kakšen način bi zastopali stališča stranke v Bruslju.

Predsedstvo bo izmed kandidatov izbralo najbolj primerne in določilo njihov vrstni red na listi.

Obenem je Slovenska nacionalna stranka praznovala tudi 28. obletnico obstoja in se zavezala, da bo tudi v naprej zastopala interese slovenskega naroda v samostojni in neodvisni državi slovenskega naroda in državljanov.