Selektivnost slovenske RTV

December 4, 2017
December 4, 2017 Alenka
Ko je Eugenija Carl skočila pokonci in se razburjala zaradi napisa MIGRANTI VEN IZ DRŽAVE na moji hiši, je uradna (vladna) RTV Slo dne 27.11. poslala novinarja po izjavo.
 
Gospod Krajnc je korektno posnel, kar sem mu povedal, potem pa nič ni bilo objavljenega, ne na Dnevniku, ne na Odmevih. Zakaj ne? Ker so se uredniki odločili, da morajo za mnenje vprašati Mirovni inštitut. Ker tudi naslednji dan ni bilo nič, sem se obrnil na urednika notranje politične redakcije Dejana Ladiko in na odgovorno urednico Jadranko Rebernik. Ladika je odgovoril, da novinar čaka še na eno izjavo. Objave ni bilo, ker po mojem ni prišlo do uskladitve z ustreznimi (nevladnimi) organizacijami, ki skrbijo da resnica ne bi prišla na plano. Na hiši smo zamenjali geslo in napisali OČISTIMO DOMOVINO, kar ponovno ni bilo pogodu kakšnim tihim suflerjem iz ozadja, tako da smo dobili dopis od Nove pošte: …pišemo vam glede vašega slogana Očistimo domovino, ki je objavljen … Zanima nas, od česa bi bilo po vašem mnenju potrebno očistiti domovino?
 
Kakor kaže, take in drugačne eksperimentalne projekte z brezimnimi naročniki zelo skrbi mnenje Slovenske nacionalne stranke. Hudo je, da ne vidijo ničesar okoli sebe, kar bi bilo potrebno počistiti. Človek bi rekel, da so za njih že zadostno poskrbeli, za kaj več pa jim ni mar. Tudi tistega Ljubljančana, ki ga je zaklal Eritrejec ne. Pa tudi Eugenija Carl se s tem v zvezi ni nič oglasila.
 
Prispevka do včeraj, 3.12., še ni bilo na sporedu.