sklep Sveta Evrope

June 29, 2018
Posted in News, Novice
June 29, 2018 Alenka

Prejel sem vprašanja glede sklepa Sveta Evrope. Objavljam vprašanja in odgovore g. Zmaga Jelinčiča Plemenitega.

–        Kako se odzivate na odločitev?

–        Ste prejeli 25.000 evrov, ki vam jih očitajo? Je ta denar preko obvoda prišel iz Azerbajdžana?

–        Ste kdaj prejemali kakšne druge storitve (nočitve v luksuznih hotelih?), dobrine (kaviar, preproge?) ali kakšne druge usluge?

–        Kako pogosto ste v Azerbajdžanu? Ste med opazovanjem volitev v Azerbajdžanu delovali v korist vladajoče garniture? Ste na kak način v neposrednem osebnem stiku z vladajočo garnituro te države?

–        Zakaj se niste pisno odzvali na očitke in obtožbe preiskovalcev Sveta Evrope?

 

Odgovori:

  1. Gre za popolnoma smešno zadevo, za katero pa se skriva tendenca multikulti voditeljev Evrope in določenih nevladnih organizacij, ki nočejo na podiju evropskih organizacij slišati glasne in jasne besede. Gre za brcanje organizacije ki je v odmiranju in ki je že skoraj polovica normalnih držav, članic EU, ne jemlje več resno. Zanimivo pa je, da si neka umirajoča organizacija jemlje pravico posegati v suverenosti držav članic o tem kdo jih bo zastopal v evropskih inštitucijah.Vprašati bi bilo smiselno do čigavega konca življenja traja prepoved. Do mojega ali življenja EU?
  2. Nakazilo za plačilo prevoda je šlo preko odvetniške pisarne Fašun. Milač …
  3. Logično da sem spal v hotelih, saj v Azerbajdžanu ne spijo pod šotori, tudi jedo normalno, ob kakšnem sprejemu pa je tudi kaviar, celo na sprejemih v Sloveniji. Kaviar je nekaj posebnega le za tiste, ki so na žgancih in vodi.
  4. Bil sem kar nekajkrat, delal pa sem v skladu z resnico, torej s tem, kar sem videl. Vladajoče strukture pa prepuščam Azerbajdžancem. Seveda sem bil v stiku z vladajočo strukturi, saj sprejemov ne delajo pristaniški delavci.
  5. Sem se odzval na dva nesramna dopisa, narejena po diktatu določenih  (Madžari pravijo Soroševih) lobijev, nakar so objavili, da nimajo nikakršnih pripomb in da je moja zadeva čista.

Za konec še en stavek.

Bolj bi me prizadelo če bi mi prepovedali vstop v klub vinogradnikov Dolenje Zbure.

 Zmago Jelinčič Plemeniti