May 15, 2017 Alenka

Nekaj dni nazaj je indeks paternalizma (angleško Nanny State index) pokazal, da Slovenija v ubogljivosti do Evropske unije vedno bolj upogiba hrbet. Med 28. državami EU sodi Slovenija na 11. mesto, kar je za pet mest višje kot lansko leto. To pomeni, da je naša vlada pristala še na kar nekaj evropskih zahtev in omejujejo in obdavčujejo življenjski stil državljanov, ko gre za njihovo uživanje pijače, prehrane, alkohola in cigaret.
Medtem ko so Češka, Slovaška in Nemčija najbolj liberalne države in najmanj omejujejo življenjski stil svojih državljanov, Slovenija teži k vedno večji regulativi in s tem represiji. Višji davki, kazni, inšpekcijski predpisi in vsa navlaka, ki jo predpisujejo slovenski organi, je zelo všečna evropskim birokratom, vendar v hudo škodo slovenskim državljanom.
Vsak dan nas udari kakšna nova omejitev slovenskih birokratskih struktur, ki jim ni mar lastnih državljanov. Kakor kaže, nas ima vlada zgolj za ovce, ki jih je treba striči, ali pa za morske prašičke, na katerih lahko izvaja svoje predpise, ki jih seveda pripravijo v Bruslju.

Ob nekakšnih propagandnih akcijah, ki jih trenutno izvajajo organi Evropske unije in nekatere politične stranke po Sloveniji, moramo jasno povedati, da nismo za takšen način kontroliranja in usmerjanja naših življenj.

Smo za Evropo narodov in ne za Evropsko unijo, zato ven iz slabe kopije nekdanje Jugoslavije, ki pa je bila v mnogo čem boljša od sedanjega stanja.