So bolj hlapci ali bolj idioti?

October 5, 2017
Posted in Državnost
October 5, 2017 Alenka

Vse, na kar je Slovenska nacionalna stranka glasno opozarjala od začetka, pa se je z izrekom razsodbe tudi potrdilo, se je znova izkazalo za resnično.  Zagreb je namreč podpisal Sporazum o arbitraži izključno zato, da bi z odločitvijo o poteku meje imel vse, kar si je nelegalno prisvojil, odslej tudi uradno potrjeno kot internacionalno pravno določeno stvarno osnovo za nadaljnje “sporazumevanje o meji” – kakor tam imenujejo bizantinsko zvijačenje in izsiljevanje.

Ni nobenega dvoma tudi o tem, da so zrežirali “prisluškovalno afero” z edinim razlogom, da bi se izognili plačilu stroškov: “Neka Slovenci sami sebi plate omču oko vrata …” (stara ondotna navada: “plati metak”!)

Za naše kolaborante pa ni mogoče ugotoviti, ali so bolj hlapci ali bolj idioti …

https://siol.net/novice/slovenija/zemljevidi-z-novo-mejo-s-hrvasko-so-pripravljeni-450579

Zemljevidi z novo mejo s Hrvaško so pripravljeni

Koalicijski partnerji so se sešli pri premierju Miru Cerarju, osrednja tema pa je arbitraža. Pregledali bodo, kakšen je položaj v zvezi z implementacijo arbitražne odločbe, kako so prejšnji teden potekali pogovori na Evropskem svetu in kakšni bodo naslednji koraki, je pred vrhom za medije dejal zunanji minister Karl Erjavec.

Zunanji minister je tudi potrdil, da so novi zemljevidi pripravljeni in jih bodo verjetno danes tudi pregledali.

Kako perverzno, a perfektno je zrežirana vsa zarota, se izkaže pri branju Final Award-a, katere prebiranje od prvega odstavka naprej razkriva takšne kršitve vsakega prava, posebej pa določil Sporazuma o arbitraži, da je odločba v celoti nična. A ključ do odprave tako kriminalne potvorbe dejanskega stanja ima samo avtor zavajajočih in napačnih navedb v memorandumu, to pa je lahko le stranka v postopku. V našem primeru Republika Slovenija. Seveda je do norosti naivno pričakovati, da bodo avtorji kriminala to priznali in oporekali odločitvi. Na vse kriplje so bodo skrivali za “dokončnostjo” odločitve arbitraže.

Je pa visok ruski politik jasno povedal o tej zadevi: Arbitražne odločitve je treba upoštevati/implementirati, a pozor, dodal je “če so zakonite”! Final Award pa od prvega odstavka naprej zavaja in potvarja dejansko stanje stvari …