Šolski primer neumnosti naših medijev

October 25, 2017
October 25, 2017 Alenka

 Na spletni strani rtvslo.si so objavili:

Franc Ferdinand, prestolonaslednik, ki je bil iz ljubezni pripravljen žrtvovati politično poslanstvo … in dalje še to: … se je začelo sistematično poniževanje njegove žene Zofije.

To je šolski primer kvasanja na pamet!

Ferdinand niti slučajno ni “žrtvoval političnega poslanstva”!!! Prav narobe je res. Do smrti je ostal neuklonljiv kombinator germanskega “Drang nach Osten” v navezi z nemškim cesarjem in s poskusi rekonstrukcije imperija na škodo Budimpešte, kar ga je nazadnje tudi stalo glave. Niti svoji obsesiji: lovu z neizmernimi količinami postreljene divjadi se ni odpovedal. Edino, kar je žrtvoval, je bila osebno življenje ljubljene žene, ki se je s poroko znašla v uničujočih pravilih dvorne etikete, ki je udeležence neusmiljeno obravnavala glede na “težo plemiškega porekla”, in ki je enako neusmiljeno obremenjevala/obravnavala vse in vsakogar znotraj dvornega sistema po pravilu: Vsak glede na svoj položaj, dolžnosti in upravičenja. Žrtvoval je tudi kariere svojih potomcev, ker so jim bile odvzete vse pravice nasledstva in dinastični naslovi.

Povezava do članka:

http://www.rtvslo.si/prva-svetovna-vojna/spomin-je-ziv/franc-ferdinand-prestolonaslednik-ki-je-bil-iz-ljubezni-pripravljen-zrtvovati-politicno-poslanstvo/436084