Spreminjanje meja

September 3, 2018
Posted in News, Novice
September 3, 2018 Alenka

Na ameriški postaji za Balkan, TV N1 so pokazali pasico z novico:

Kot pomoč pri branju: PROFESOR UNIVERZITETA JOHNS HOPKINS EDWARD JOSEPH:
“PROMJENA GRANICA POGUBNA PO BOSNU I HERCEGOVINU.”
ŠEFIK DŽAFEROVIĆ: “ONI KOJI ZAGOVARAJU PREKRAJANJE GRANICA DIREKTNO UGROŽAVAJU STABILNOST I MORAJU BITI SVESNI POSLJEDICA I VLASTITE ODGOVORNOSTI.”
 
Citirano pove vse o zločincih, ki so poskušali prekrojiti DRŽAVNO MEJO SLOVENSKIH DEŽEL, S KATERO SO TE DRŽAVE Z DRŽAVO KRALJEVINO SRBIJO SESTAVILE ZVEZO, NAZADNJE IMENOVANO SFRJ. “Poskušali” zato, ker te državne meje še vedno niso spremenjene, ker jih je mogoče spremeniti le na internacionalni ravni – cuius est instituere, eius est abrogare! Razvpita končna arbitražna odločitev pa niti ni sprejeta niti ne obstaja, ker je null and void zaradi laži in prevar, ki jih vsebuje Memorandum.

Odgovorni ljudje v BiH so poskočili že pri nameri, in to nameri, da se “prekroji” meja, ki je le pogojno državna, saj meja BiH, ko je nastala južnoslovanska država ni bila meja pravega subjekta internacionalnega prava, kar so slovenske dežele bile (prim. Montevideo Conv.). BiH je bila kondominij Dunaja in Budimpešte z vojaško upravo. Slovenske dežele pa so bile države stoletja, z ustavo habsburške monarhije (Ausgleich 1867) pa so s še ostalimi vojvodinami in kraljestvi Cislajtanije in Kraljevino Ogrsko (enovito, nedeljivo) sestavile večdržavje. Po definiciji iz Montevidea je to temelj internacionalne pravne subjektivitete držav.

TOREJ: V BiH so odločno protestirali že zaradi poskusa “prekrajat”i mejo. V našem poblaznelem Podalpju pa razmetavamo z lastno državnostjo in po mili volji “šenkavamo” državni teritorij tujcem – nore meje, ki ločujejo teritorije in ljudi, stoletja povezane v eni in isti deželi/državi pa kar sami kracamo in na vse kriplje silimo tujce, da to raboto priznajo …
 
MEJE, S KATERIMI SO SLOVENSKE DEŽELE VSTOPILE LETA 1918 V DRŽAVO, NAZADNJE IMENOVANO SFRJ: