Sredin protest šele začetek

September 17, 2021
September 17, 2021 Alenka

Napadi na državni zbor in poslance postajajo vse nasilnejši, kar v Slovenski nacionalni stranki ostro obsojamo. Obsojamo vsakršen napad na kogarkoli, še posebej, če so korenine v tendenci po rušenju trenutne vlade. Besede, »in ko ne bodo vladali, takrat bodo protestirali in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst,« postajajo naš vsakdan.

Smiselno bi bilo pogledati, kakšna je bila sestava t. i. protestnikov. Velik del jih je bilo s koreninami iz nekdanjih republik Jugoslavije oziroma iz držav, ki so iz teh republik nastale. Velik odstotek jih je bilo iz ekstremnih verskih skupnosti, ki ne bi smele imeti dovoljenje za delovanje v Sloveniji. Kar jih je ostalo, so bili nezadovoljni člani levih političnih strank, nekaj deset vaških posebnežem, z nizkim inteligenčnim kvocientom, ter nekaj prišlekov iz Evropske unije, ki so skupaj z našimi ekstremisti pravzaprav izvajali napad na državno institucijo.

Skrajni čas je že bil, da je policija posegla po strožjih ukrepih. Upamo, da so najbolj ekstremne zaprli in jih bodo procesirali in finančno oglobili za nastalo škodo. Smiselno bi bilo, da bi marsikoga od teh udeležencev poslali v državo izvora, pred tem pa bi mu odvzeli slovensko državljanstvo in mu prepovedali vstop v Slovenijo.

Še prejšnji teden smo jasno opozarjali, da je bil vdor v prostore RTV , vsekakor s pomočjo zaposlenih, le začetek agresivnejših protestov. Pravo barvo so pokazali včeraj. Levičarski mediji poročajo, da so bili protesti sprva miroljubni, da so ljudje dajali policistom rože. A nismo to že videli? Od tega je zgolj devet let. Najprej rožice in »miroljubni protesti«, pol pa granitne kocke in še kaj.

Le kdo stoji za vsem tem? Mislim pa, da je odgovor na dlani.

Sredin protest pred državnim zborom, pove bistveno več o protestnikih samih in njihovem umskem dosegu. Pred državnim zborom vzklikajo »Dol z vlado!«, mogoče bi se v vsem tem času protestov že lahko naučili, kaj je vlada in kaj državni zbor. Vlada je na Gregorčičevi in ne na Šubičevi.

, ,