Volilna enota: 5 Celje

Volilni okraj:

  • volilni okraj Žalec 2 (Braslovče, Prebold, Tabor in Vransko ter del občine Žalec, ki obsega območje naselij: Brnica, Dobriša vas, Drešinja vas, Griže, Kasaze, Levec, Liboje, Mala Pirešica, Migojnice, Novo Celje, Petrovče, Pongrac, Ruše, Zabukovica, Zaloška Gorica)

Številka na glasovnici: 4

Rojena: 2. februar 1988

Zaposlena: Spremljevalec otrok s PP

Moto: Če ne moreš pomagati, stopi na stran!

Staša Moškotevc od rojstva živi v prelepem zaselku Galicija na robu občine Žalec, na katerega je zelo ponosna, saj tam po njenem živijo ljudje dobrega srca in vedrega duha, vedno pripravljeni stopiti skupaj in si pomagati. S ponosom v tem okolju vzgaja tudi svoja dva otroka in živi v skladu s svojim motom: »Če ne moreš pomagati, stopi na stran!«.

Po izobrazbi je dipl. ing. logistike (UN), vendar ni zaposlena v svoji stroki. Dela kot spremljevalka otrok s posebnimi potrebami in delo, čeprav terja veliko energije in potrpežljivosti, jo osrečuje. Namreč, spoznala je, da ti otroci, ki so resnično »posebno posebni«, lahko dajo veliko več, kot list papirja s suhoparnimi podatki, s čimer ima nemalo izkušenj.

Življenje jo vedno znova opominja, da ceni drobne, lepe trenutke, ki so nam dani. Narava, mir, sonce, kava, družina in dobra družba, to je tisto, kar jo napolni za štart v dirki na tem norem svetu…in jo žene dalje po poti upanja na boljši jutri, kar po njenem mnenju lahko stranka SNS zagotovo omogoči.