Uslužbenci državnega zbora sabotirajo delo poslancev

October 5, 2021
October 5, 2021 Alenka

Poslanci in poslanke dnevno dobivamo pisma zaskrbljenih državljanov. Vsaj v hišni in elektronski nabiralnik Slovenske nacionalne stranke pridejo. Kolikor je v naši moči pomagamo. Dostikrat pa zadevo rešujemo tudi na način, da na ustrezne institucije naslovimo poslansko vprašanje ali pobudo.

Ko smo pred kratkim objavili video o kritiki denarne socialne pomoči (DSP), je naš nabiralnik hitro bil poln najrazličnejših zgodb. Od takšnih, kjer so ljudje opisali svojo stisko in je bilo jasno, da bi si zaslužili še več kot DSP, do zgodb kako nekateri že leta izkoriščajo sistem.

Nedavno smo bili seznanjeni s primerov v Posavju. Ugledna socialna delavka (Marija Bohorč iz Brežicah) naj bi Mari Šobatović že devet let »dajala« DSP, ji priskrbela zdravstvene pripomočke (inzulin, plenice), ji odobrila izredno DSP za ogrevanje, kljub temu, da gospa Šobatović živi s sinom Milanom na Hrvaškem – v Samoboru.

Po zelo grobi oceni govorimo o najmanj o 55.000 evri, kar ni malo davkoplačevalskega denarja.

Zato nas je zanimalo, če je minister Janez Cigler Kralj s primerom seznanjeni. Če ne, ali bo preverili kako se kaj takšnega sploh lahko dogaja. Kakšne sankcije, če sploh kakšne bo deležna omenjena socialna delavka. Ter seveda, kakšen nadzor ima ministrstvo nad dodeljenimi sredstvi.

Kljub temu, da je ime uslužbenke CSD Brežice javno in se je avtor sam želel izpostaviti in je poslal isto vprašanje na premnogo naslovov, se je uslužbenki v državnem zboru zdelo smiselno, da nam vprašanje zavrne, oziroma smo ga morali popraviti, ker gre za varstvo osebnih podatkov.

Najostreje protestiramo proti temu, da neka birokratska uslužbenka v kabinetu predsednika državnega zbora odloča o tem, kaj sme pisati v poslanskih vprašanjih na volitvah izvoljenega poslanca.

Norija gre že tako daleč, da lahko nek birokrat odloča, ali se sme v poslanskih vprašanjih objaviti ime in priimek tistega, ki se je namerno in premišljeno odločil, da se njegovi podatki uporabljajo v celoti.

Izgovori o varovanju osebnih podatkov, so popolnoma bedasti, saj v vsakdanjih Slovenskih novicah z imenom in priimkom, ter fotografijo objavljajo kogarkoli želijo.

Zahtevam, da se ta praksa, da nekdo, ki hodi v službo, morda tudi po političnih preferencah in zaslugah, odloča, kaj smejo poslanci, ki so jih izvolili volivci.

Zahtevam, da se ta praksa takoj neha in se to ne dogaja več.

Pismo našega vira je bilo poslana na vse te naslove, odgovora ni dobil.
Vsebina pisma.
,