Vedno znova: “… slovenskih in hrvaških rodoljubov …”

September 15, 2017
Posted in News, Novice
September 15, 2017 Alenka

 

V zadnji Demokraciji (Na Nanosu slovesnost ob 90. obletnici nastanka TIGR-a), ponovno “serjejo” o hrvaških domoljubih v TIGR-u, kakor so jim v glavo vtepli socialistični učitelji.

Perverznost te vrste kvalifikacij je v tem, da je ta resnična, a le na pol! Ni pa večje laži od polresnic, so učili stari in modri.

Ja, seveda so bili med TIGR-ovci tako Slovenci (po rodu) kot Hrvati (po rodu). Pa so bili samo ti? Ni bil kdo morebiti tudi drugega “rodu”?

Zagotovo se TIGR-ovci po RODU niso spraševali! Ogrožal jih je FAŠISTIČNI RASIZEM IN ŠOVINIZEM, ki je prišel z Italijo! Borili so se za ČLOVEKOVE PRAVICE VSEH, za svojo PRIMORSKO DEŽELO IN IDENTITETO. Ker je bila edina (državna) sila, ki je tisti hip obstajala in so upali, da bo z njene strani prišla pomoč, JUGOSLAVIJA, so imeli na ustih tudi to besedo. Šlo pa je TIGR-u predvsem za Primorsko, katere sestavne, avtonomne subjekte določajo kratice gibanja. Niti črke od neke “rodovne”, plemenske, rasne identitete (za razliko od premnogih “… izmov”)  v imenu in delovanju tega fenomenalnega vzgiba PRIMORCEV ni najti.

Zato je poimenovanje “podtalna organizacija slovenskih in hrvaških domoljubov, nacionalistov in protifašistov” le na pol pravilna – še posebej, dokler bo v našem prostoru prevladovala zmeda pri pojmih “narod” in “nacionalizem”.

Ustanovljena in delovala pa je ta organizacija “na državnem ozemlju PRIMORSKE”, ne pa na “slovenskem in hrvaškem etničnem prostoru”!

Navsezadnje je državnostne atribute Primorske v vsem spoštovala celo Italija – za razliko od “osvobajalcev” vseh sort, ki so jo nazadnje – potem, ko so vanjo vnesli seme nasprotij – še surovo, s pomočjo zavedene mednarodne arbitraže, prvič v vsej zgodovini RAZKOSALI z  državno mejo preko živega telesa.