Voščilo

December 23, 2019
Posted in News, Novice
December 23, 2019 Alenka

Ljubljana, 23. december 2019

Drage članice, spoštovani člani Slovenske nacionalne stranke,

leto je naokoli in preden vstopimo v novo obdobje, je smiselno pogledati malo nazaj. Ni nam bilo lahko in tudi ni bilo enostavno krmariti naše barke na razburkanem političnem morju Slovenije. Valovi so bili visoki in dostikrat je kazalo, da se bo celotna država, domovina Slovenija razbila na čereh. V največji meri gre zasluga Slovenski nacionalni stranki, da do tega ni prišlo, da lahko še naprej dobivamo plače, pokojnine, štipendije, socialne transferje in družinske prejemke.

Ena od največjih čeri je bil sprejem proračuna za leti 2020 ter 2021. Tisti, ki domovine nimajo radi, so jo hoteli potopiti na način, da se proračun ne bi sprejel. V kolikor bi proračun padel, bi vse, kar sem prej naštel, padlo v vodo. Ne bi bilo denarja za nič več kot za nujne potrebe, to pa pomeni, da bi dobivali v žep samo najbolj osnovne denarje, s katerimi bi živeli še bistveno težje kot nasploh. Laži širijo okoli tisti, ki so hoteli proračun sesuti in domovino pripeljati na rob propada. Če bi proračun padel, ne bi bilo več nobenih investicij, nobenih novih cest, nobenega obnavljanja otroških vrtcev, nobenih sanacij osnovnih šol, nobenih gradenj novih telovadnic, skratka vse bi se ustavilo, saj bi bilo zagotovljeno zgolj osnovno preživetje. Dihali bi na škrge, ničesar ne bi imeli. Seveda pa je bil za vsem skupaj peklenski načrt, da se razbije trenutna vlada, da se naredi pod opozicijsko vladavino nekakšna tehnična vlada, ki bi trajala nekaj mesecev, nato pa bi se šlo na volitve. V času do takrat pa jim je bilo popolnoma vseeno, kako bodo naši državljani preživeli.

Laži, ki jih širijo so tudi te, da občine ne bodo dobile denarja, ker je bil sprejet proračun. Ni res, že naslednje leto bodo dobile občine 70 milijonov EUR več! Če bi proračun padel, občine ne bi dobile ničesar. Financirane bi bile po t.i. dvanajstinah, kar pomeni, da bi dobile denarja ravno toliko, da ne bi propadle in razpadle.

Seveda pa največja opozicijska stranka še naprej poskuša vse, da bi razbila in uničila najprej vse okoli sebe, nato pa še samo sebe. Zadnji dogodek iz te zgodbe je ugrabitev dosedanje poslanske SNS Lidije Ivanuša, kar je po komandi izredno spretno izvedel poslanec Pojbič. Res je, da smo v poslanski skupini ostali samo trije, vendar tisti trije, ki smo delali, ki delamo in ki bomo delali.

Domovina Slovenija nam je za naše delo zagotovo hvaležna, tisti, ki tega nočejo razumeti, tudi v naprej ne bodo ničesar razumeli, tisti, ki so v trenutku nerazumevanja razmišljali drugače, bodo po premisleku spremenili svoje mnenje, večina pa nas je takih, ki vemo kaj je dobro za našo domovino in bomo zanjo še naprej storili vse.

Drage članice, spoštovani člani želim vam vesel božič in srečno ter uspešno leto 2020.

Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik